Diverse

Udrea aproape de sport

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În negocierile de ieri pentru noul Guvern, numele Elenei Udrea era vehiculat pentru preluarea Ministerului Sportului comasat cu cel al Turismului. Spre seară, lucrurile s-au schimbat


Preşedintele României l-a desemnat ieri ca premier pe Emil Boc. Pînă sîmbătă, acesta trebuie să prezinte noua echipă guvernamentală. Formula upgradată a guvernului Boc va fi mai săracă, urmînd ca trei ministere să dispară, printre ele şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Acesta e posibil să fie unit cu cel al Turismului. Surse din PD-L susţin că şeful Ministerului Turismului şi Sportului va fi Elena Udrea. Astfel că în fruntea sportului ar apărea un nou personaj controversat, după ce MTS a fost condus de Monica Iacob-Ridzi. În toamnă, Parlamentul a avizat începerea urmăririi penale în cazul Elenei Udrea, deţinătoarea portofoliului Turismului în precedentul guvern Boc. Asupra Elenei Udrea au planat aceleaşi suspiciuni ca şi în cazul Monicăi Iacob-Ridzi, de neglijenţă în cheltuirea banilor publici.

Spre sfîrşitul negocierilor de ieri, viziunea asupra sportului pare a se fi schimbat. Liderii PD-L consideră optimă comasarea Dezvoltării regionale cu Turismul sub conducerea Elenei Udrea. Iar Sportul s-ar putea regăsi în subordonarea Ministerului Educaţiei sau să revină la vechea formulă de Agenţie Naţională.

Modul de administrare a sportului a trecut prin mai multe transformări în ultimii ani. S-a început cu un minister, apoi s-a trecut la agenţie, transformată ulterior din nou într-un minister. Unirea lui cu Turismul ar fi o premieră. După reînfiinţarea MTS, în decembrie 2008, el a fost condus de Monica Iacob-Ridzi, care şi-a dat demisia în urma anchetei Gazetei Sporturilor, şi apoi de Sorina Plăcintă. E probabil ca în postul de secretar de stat să fie numit fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu, membru PD-L şi apropiat al lui Traian Băsescu. "Pînă în prezent, n-am primit nici o propunere", a precizat Crăciunescu.


12 LUNI a stat Elena Udrea în fruntea Ministerului Turismului


CARDE DE VIZITĂ
Elena Udrea
- data nașterii 26 decembrie 1973
- membru PD-L
- ministru al Turismului (dec 2008-pînă în prezent)
- ministru Interimar al Mediului
- deputat PD-L în legislatură 2008-2012
- şeful Cancelariei preşedintelui, Administraţia Prezidenţială, 2005
- consilier General al Municipiului Bucuresti,
- preşedinte Comisia Juridică şi de Disciplină, Primăria Municipiului Bucureşti, 2004 - 2005

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.