Liga Campionilor

Chelsea pentru Mourinho!

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Confruntarea Interului lui Chivu cu englezii îi prilejuieşte tehnicianului portughez reîntîlnirea cu fosta echipă

"Şocul" "optimilor" Ligii, a căror tragere a avut loc ieri la Nyon, e de departe confruntarea dintre Interul lui Cristi Chivu şi Chelsea. Toate privirile vor fi aţintite de acum asupra antrenorului său, Jose Mourinho. Portughezul se va întîlni cu echipa pe care a pregătit-o din iulie 2004 şi pînă în 20 septembrie 2007, cînd a fost demis de patronul Roman Abramovici.

Revenirea lui Jose pe Stamford Bridge nu este ceea ce şi-ar fi dorit actualul manager al albaştrilor, Carlo Ancelotti. Dincolo de faptul că Inter e o echipă redutabilă, "Carletto" ştie că adversarul său din "optimi" îi cunoaşte foarte bine jucătorii, cu care a triumfat de două ori în Premier League (2005, 2006) şi o dată în Cupa Angliei (2007).

Pe urmă, mai e şi dorinţa de răzbunare a portughezului. Mourinho, se ştie, a avut numeroase disensiuni cu Abramovici înainte de a se vedea dat afară în plin sezon, după un 1-1 cu Rosenborg în grupele Ligii 2007-2008.

Tradiţia nu ţine cu Inter
Sezonul trecut, Inter a fost eliminată de Manchester United tot în "optimi" (0-0, 0-2), iar în 2008 de Liverpool (0-2, 0-1). Chivu a mai trăit un coşmar "United" şi pe vremea cînd evolua la Roma (2-1, 1-7). De altfel, în precedentele două ediţii, italienii au pierdut pe linie în faţa englezilor. În afara nerazzurrilor au mai suferit Roma, scoasă de Arsenal (1-0, 0-1/6-7 la penalty-uri), Juventus, trecută pe linie moartă de Chelsea (0-1, 2-2) şi Milan (0-0 şi 0-2 cu Arsenal). 

Patru români
Pe lîngă Cristi Chivu, în "optimile" Ligii mai sîntem reprezentaţi de Mutu (Fiorentina), de Marica (Stuttgart) şi de Săpunaru (FC Porto). Primul se reîntîlneşte cu Bayern, după 1-1 şi 0-3 în grupele trecutei ediţii, iar Marica va avea de-a face cu campioana Europei, Barcelona. Ultimul va juca împotriva lui Arsenal.

Lyon dă cîştigătoarea
Real priveşte cu optimism "dubla" cu Lyon. Conform tradiţiei din ultimii doi ani, cine a eliminat-o pe Olympique în "optimi" a luat şi trofeul. Anul trecut, fericita a fost Barcelona, care i-a scos pe francezi după 1-1 şi 5-2. Iar în 2008, Manchester United, care s-a calificat după 1-1 şi 1-0.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.