După titlul din 2003 şi finala din 2001, tehnicianul Franţei a dus din nou echipa "cocoşului galic" în ultimul act, în China 2009
Debutul Franţei la Mondialul din China a fost dezastruos: 20-22 cu Brazilia şi apoi 16-24 cu Danemarca. Mass-media din Franţa făcea deja glume pe seama "naţionalei" pregătite de Olivier Krumbholz. Numai că handbalistele din Hexagon au început turneul final cu două zile mai tîrziu. Poate nu se acomodaseră cu fusul orar. Psihic, ele nu au cedat, asemenea româncelor, şi au contabilizat nu mai puţin de şase victorii consecutive. Suedia, Congo, Germania, Angola, Rusia şi Spania nu au mai putut opri o echipă aflată pe o pantă ascendentă uluitoare.
Ieri, în semifinala cu Spania, franţuzoaicele au arătat cum poţi cîştiga un meci, strălucind doar în faza de apărare. Mangue, Begona şi Beatriz Fernandez, cele care ridiculizaseră defensiva României, au avut acum în faţă altfel de jucătoare, unele care au jucat, înainte de toate, handbal cu inima, cu gîndul la o nouă performanţă notabilă. La final, cînd tabela le-a zîmbit la 27-23, au declanşat fiesta. L-au luat pe sus pe comentatorul de la Canal Plus, televiziunea care transmite competiţia, au dansat şi au cîntat, strigîndu-şi fericirea.
După finala din 2001, pierdută în faţa Rusiei, după titlul mondial din 2003, Olivier Krumbholz, creatorul de echipe, încearcă azi să cîştige din nou aurul mondial. Rusia şi Norvegia tremură la gîndul că vor întîlni echipa lipsită de vedete a Franţei, o formaţia plină de strălucire şi de ambiţie însă.
ROMÂNIA
Au pierdut avionul
"Naţionala" României a plecat din China spre ţară joi noapte, imediat după ruşinosul 25-35 cu Germania. "Tricolorele" au zburat de la Shanghai la Milano, în drum spre Bucureşti urmînd să mai facă o escală la Praga. Delegaţia României a pierdut însă legătura care pleca din capitala Cehiei spre Bucureşti şi astfel nu au mai ajuns ieri, la ora 14:30, aşa cum era prevăzut. Jucătoarele şi staff-ul urmau să plece abia aseară, la ora 22:00, de la Praga şi să ajungă în Capitală undeva în jurul miezului nopţii.
RĂSPUNS PENTRU CITITORI
Oltchim şi "naţionala"
Unul dintre comentariile la articolul "Electrocardiograma «naţionalei»" se referă la concentrarea valorilor la un singur club
werder_fan
"Fetele astea, în afară de Liga Campionilor, nu prea au adversari tari luni de zile. Aşa se întîmplă cînd la un singur club îţi aduni toate stelele, iar restu' se bat pt. locul 2. A fost pt. o vreme o rivalitate cu Rulmentul, care însă s-a terminat în urmă cu cîteva luni. În locul lor aş pleca de la Oltchim în altă parte, numai aşa ar mai căpăta experienţă unele tinere, în special Neagu, pe care o văd liderul generaţiei viitoare, alături de Geiger şi Ţăcălie."
Aveţi dreptate, însă în acest raţionament cred că se află şi un paradox. Ne dorim performanţă şi în Liga Campionilor, or, toate încercările anterioare au eşuat. Cu această echipă a Oltchimului, un concentrat al "naţionalei", s-a depăşit în premieră faza grupelor în 2008 şi s-au atins semifinalele anul acesta. Omogenitatea de la club şi de la "naţională" s-a văzut, e adevărat, pînă cînd a apărut uzura. Rivalitatea cu Rulmentul era, probabil, cel mai bun lucru într-un campionat al cărui nivel nu e unul ridicat. Aici însă ajungem la o problemă şi mai profundă, şi mai îngrijorătoare: aceea că fondul de jucătoare, mai ales unele de valoare şi perspectivă, e foarte restrîns. Şi, într-un fel, ne învîrtim în cerc.
Show more
Loading ...
Failed to load data.
{{#showContent}} {{#content}}
{{/content}} {{/showContent}}
Show more
Loading ...
Failed to load data.
{{#showContent}} {{#content}}
{{/content}} {{/showContent}}
{{text}}