Liga 1

Cade stadionul!

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Prinşi cu căutarea unui nou patron, rapidiştii au uitat de arena veche de 70 de ani, care a ajuns să arate groaznic

Giuleştiul şi-a închis una dintre peluze de acum doi ani şi jumătate, iar degradarea stadionului continuă. Arena care a împlinit 70 de ani vara trecută arată dezastruos! De la sala de box, mergînd pe sub tribuna oficială şi apoi prin toate celelalte sectoare, imaginile descriu o casă părăsită: igrasie, tavanul stă să cadă, toaletele sînt nefuncţionale, fiecare uşă pe lîngă care treci e ruptă, murdară şi inscripţionată cu sprayul, iar cîinii fără stăpîn mişună pe sub toate tribunele.

Echipa de fotbal foloseşte stadionul graţie unui contract de închiriere semnat cu Clubul Sportiv. Capacitatea actuală a scăzut la puţin peste 10.000 de locuri, întrucît accesul în peluza I e interzis din cauza riscului ridicat în caz de cutremur. Copos şi şefii executivi din ultimii ani au anunţat de mai multe ori că vor să concesioneze arena şi s-o renoveze.

Ultima machetă pe care au prezentat-o a fost copia unui stadion din Dubai, pe care Taher voia să-i imite.

1.750 de euro e chiria pe care o plăteşte clubul de fotbal pentru utilizarea stadionului Giuleşti

10 iunie 1939 e data la care a fost inaugurată arena Rapidului. Festivitatea de atunci a coincis cu aniversarea a 70 de ani de la punerea în circulaţie a primului tren din România





Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.