Anchetele Gazetei

Pierdut copil. Caut asasin 2

Articol de George Ştucan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Petre Astafei, fratele atletei Alina Astafei, era rugbyst şi juca aripă la Rapid. Era proaspăt însurat şi nu împlinise 23 de ani cînd a fost omorît la Revoluţia din '89

La 20 de ani de la tragedie, Caterina Astafei (67 de ani) îşi plînge încă fiul. Petre era rugbyst la Rapid. Juca aripă. Nu făcuse 23 de ani cînd a fost împuşcat. "Era vineri, 22 decembrie. Înainte cu o zi, îl implorasem pe Petre să nu meargă în Piaţa Revoluţiei. Dar nu m-a ascultat!", îşi aminteşte cu tristeţe mama rugbystului.

Caterina Astafei a continuat : "Prin dreptul Palatului Telefoanelor, de undeva, de sus, s-a auzit un foc de armă. Imediat, băiatul meu a căzut la pămînt! Glonţul a intrat prin umărul drept şi i-a atins ficatul şi rinichiul. A fost internat la Colţea, dar două zile mai tîrziu, după două operaţii, a cedat! Infecţia era prea puternică! Vreau să ştiu cine a tras în copilul meu! Am avut doar eroi în urma revoluţiei, dar nici un vinovat!".

"Petre făcuse atletism, avea calităţi fizice deosebite. Era un tip sobru, avea toate şansele să ajungă un mare jucător. Era uşor să lucrez cu el, avea un scop în tot ce făcea"
Ion Teodorescu, fost antrenor Rapid

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.