Liga 1

Edwin Ouon: "Aş veni la Steaua!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ales de Stoichiţă de pe o listă de 3 "ciprioţi", rwandezul Edwin Ouon spune că ar accepta oferta Stelei

În căutarea unui fundaş central puternic, Mihai Stoichiţă a avut de ales dintre trei fotbalişti din prima ligă cipriotă: Jeremie Rodrigues (NEA Salamina), Samuel Neva (Apollon Limassol) şi Edwin Ouon (AEL Limassol). După ce i-a "cîntărit" cîteva zile, timp în care a vizionat mai multe DVD-uri cu prestaţiile celor trei, "Lippi" a decis să-l ceară conducerii pe Ouon.

"Gigi, îl ştiu de cînd am antrenat în Cipru. Ne putem baza pe el. E polivalent, îl putem folosi şi pe dreapta, şi în centru", i-a transmis Stoichiţă patronului din Ghencea. În vîrstă de aproape 29 de ani, Edwin are naţionalitate rwandeză, dar e născut în Franţa şi are şi cetăţenie franceză, deci nu va fi socotit extracomunitar. La 1 ianuarie va intra în ultimele 6 luni de contract şi, pentru a nu-l pierde gratis la vară, şefii lui AEL l-ar da pe un preţ pe placul lui Becali, undeva sub 300.000 de euro.

Cum a aflat de interesul roş-albaştrilor, Ouon şi-a anunţat impresarul că vrea să schimbe aerul: "Vreau în România, vreau la Steaua! E o şansă mare să revin într-un fotbal ce performează în Europa. Dacă se vor înţelege cluburile, cu mine nu vor fi probleme să batem palma".

Titular indiscutabil
În cele 11 partide pe care le-a disputat în turul campionatului, Ouon a fost de fiecare dată titular şi integralist. O singură dată a plecat mai devreme de pe teren, cînd a fost eliminat. În afara acestui "roşu" a mai încasat două "galbene".

CARTE DE VIZITĂ
» născut la 26 ianuarie 1981
» are 1,87 metri şi 77 de kilograme
» a mai trecut pe la Red Star (Franţa, 1998-1999), la Cagliari (Italia,1999-2002, fără a evolua în vreun meci), Antwerp (Belgia, 2002-2005), Germinal Beerschot şi Oostende (Belgia, 2005-2006), Mazzaron (Spania, 2006-2007), Aris Limassol (2007-2008) şi AEL Limassol (2008-prezent)

"În primele negocieri s-a vorbit de 300.000 de euro pentru un transfer definitiv, dar eu sper să-l luăm mai ieftin. Dacă nu, altul la rînd!"
GIGI BECALI, patron Steaua

"Ouon mi-a fost elev şi la Aris, şi la AEL, e foarte bun, dar greu de adus. L-au vrut şi cei de la AEK Atena, dar nu au izbutit să-l ia din cauza salariului mare pe care-l are"

"Apollon e un club potent financiar, nu renunţă la fotbaliştii de bază pe bani puţini. Avem şi alte variante în caz că asta pică"

MIHAI STOICHIŢĂ, antrenor Steaua

2 selecţii are Ouon la prima reprezentativă a Rwandei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.