Campionate

Ferguson şi cei 40 de pitici

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Managerul scoţian supervizează munca unui numeros staff, care-l ajută să gestioneze 100 de jucători, de la prima echipă pînă la Academie

Sir Alex Ferguson se pregăteşte de încă o aniversare la United. Din 1986, de cînd o antrenează pe Manchester, managerul scoţian a ajuns la a 24-a. Probabil că nu l-ar fi prins pe Old Trafford 68 de ani, cît va împlini joi, dacă nu ar fi dispus de o armată de colaboratori.

"Trebuie să fie 40 de oameni care îmi dau zilnic raportul, şi aici nu i-am inclus pe jucători". Şi nici scouterii clubului. În total, două echipe, cu rezerve şi tehnicieni, îl ajută permanent pe Ferguson să controleze o sută de fotbalişti, întreg stafful tehnic şi un patrimoniu evaluat la peste un miliard de euro.

"Mi-ar fi imposibil să lucrez ca în 1986. Acum e o treabă complet diferită şi a trebuit să controlez schimbările şi să mă schimb eu însumi. «Bestia» a devenit mult prea mare ca să mă pot ocupa singur de toate. Esenţial e să împarţi sarcinile. La acest nivel am învăţat că ai nevoie de oameni buni în jurul tău. Am încredere şi mă bazez pe ei. Dacă nu aş avea, s-ar produce un dezastru. Ei pleacă şi rămîn în urmă singur să curăţ mizeria", explică Sir Alex.

Aşa a reuşit Ferguson să devină cel mai longeviv manager din fotbalul britanic, care încearcă să cîştige cu United al patrulea titlu consecutiv în Premier League şi al 12-lea în ultimii 18 ani.

Cifre
33 este numărul trofeelor cîştigate din 1986 de Alex Ferguson la cîrma lui Manchester United

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.