Campionate

Preţul celor 6 trofee

Josep Guardiola, FC Barcelona

Articol de Andrei Niculescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După 18 luni, imaginea lui Guardiola s-a schimbat vizibil

Acum un an şi jumătate, Guardiola era instalat la FC Barcelona, într-un demers pe care mulţi l-au considerat, la vremea respectivă, drept o nebunie a preşedintelui Joan Laporta. Timpul i-a dat însă dreptate lui Laporta, iar astăzi, după 18 luni şi 6 trofee cîştigate, Guardiola este antrenorul momentului, omul pe care toţi şi l-ar dori pe banca echipei lor.

Succesul are însă preţul lui. Priviţi-l pe Guardiola în imaginea din stînga. E din 30 iunie 2008, cînd a fost prezentat de Laporta şi Beguiristain. Pare un adolescent, aflat la început de drum, într-o meserie nouă. Guardiola de astăzi e cel din imaginea din dreapta, surprinsă la conferinţa de presă de dinaintea partidei cu Villarreal. Stresul celor 18 luni de competiţie la cel mai înalt nivel, cu foarte puţin timp de vacanţă, a lăsat urme vizibile. Părul nu mai e la fel de bogat, mai degrabă nu mai e deloc, ridurile s-au înmulţit.

Altfel, Guardiola merge pe linia sa. Pe 31 decembrie a trimis fiecărui angajat al clubului, de la jucători la oameni de ordine, un mesaj: "Vă mulţumesc pentru tot. Pep".

Villarreal a stricat petrecerea
La primul meci al anului, jucătorii Barcelonei au prezentat publicului cele 6 trofee cîştigate în 2009. Atmosfera festivă n-a fost însă de bun augur pentru catalani, care au cedat primele puncte pe teren propriu în acest sezon. Villarreal a profitat de jocul prost al campioanei şi nu a lipsit mult să plece chiar victorioasă de pe "Camp Nou", acolo unde au reapărut, după foarte multă vreme, batistuţele albe, în semn de protest. Dar nu la adresa Barcelonei, ci a arbitrului Gonzales Vasquez, vinovat în opinia fanilor pentru acest rezultat de egalitate. Opinie cel puţin discutabilă, de vreme ce oaspeţii ar trebui să se plîngă pentru cele două penaltyuri destul de clare ce nu le-au fost acordate.

Golul Barcelonei a fost marcat de Pedro, în minutul 7, iar Villarreal a egalat în debutul reprizei secunde prin Fuster, trecînd, pe final, pe lîngă victorie. Catalanii au jucat fără Messi, căruia Guardiola i-a acordat 4 zile suplimentare de vacanţă, dar şi fără Toure Yaya şi Keita, plecaţi la Cupa Africii.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.