Liga 1

Bergodi critică politica de transferuri din Ghencea » "Vin doar jucători slabi!"

Cristiano Bergodi, Steaua

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Italianul crede că e imposibil ca Steaua să aducă fotbalişti de calitate, din cauza baremului salarial de 120.000 de euro anual

- Domnule Bergodi, oamenii de la Steaua zic că au de reparat acum campania proastă de achiziţii de vara trecută. De ce i-aţi adus pe Grzelak, Bibişkov şi Tininho?
- Staţi puţin, că nu e ca şi cum eu aş fi venit la Steaua chitit pe jucătorii ăştia! Dar mi s-au pus pe masă nişte bani, 300.000 de euro, şi mi s-a zis "De ăştia, ia-ţi trei fotbalişti!". După aceea, Argăseală şi Mache mi-au prezentat cîteva DVD-uri, nu prea multe, şi de pe imagini am ales aceşti trei jucători. E normal să fiu eu acuzat de eşecul achiziţiilor?

- Deci nu vă reproşaţi alegerile pe care le-aţi făcut?
- Uitaţi cum stau lucrurile: cu un salariu de 120.000 de euro pe an, e imposibil să cumperi jucători străini buni! Nu e logic? Chiar şi pe criza asta, nu-ţi vin fotbalişti de Champions League la banii ăştia! Steaua face o mare greşeală continuînd aşa. Soluţia cea mai bună, atunci cînd nu mai ai bani, e să investeşti în tineri. E de înţeles că e criză şi că fotbalul nu putea fi ocolit, dar, dacă nu îţi permiţi să transferi jucători buni, măcar să-i produci.

- Ce părere aveţi despre interesul Sienei pentru Pleşan?
- Ha-ha-ha! Pleşan are clauză de reziliere de 100.000 de euro, nu? Şi-atunci credeţi că un club precum Siena se cramponează de o asemenea sumă? Vă spun eu că nu. Dacă l-ar vrea pe Pleşan, italienii ar plăti imediat şi l-ar lua.

- Regretaţi că nu l-aţi folosit pe Pleşan? Acum credeţi că v-ar fi ajutat prezenţa lui pe teren?
- Nu vreau să mai vorbesc despre subiectul ăsta, că deja s-au zis prea multe. O singură precizare am, ca să fie clar: eu nu l-am trimis pe Pleşan la echipa a doua, ci l-am găsit acolo! Iar oamenii de la Steaua ştiu bine acest lucru. Altcineva l-a retrogradat pe el la Steaua II!

"Încă mi-e greu să fac previziuni legate de retur, fiindcă s-au făcut prea puţine transferuri. Probabil că mutările importante vor urma şi atunci ne vom face o imagine despre potenţialul echipelor"
Cristiano Bergodi, antrenor

"Am avut o ofertă din Serie B, dar echipa respectivă şi-a revenit imediat, a cîştigat cîteva meciuri, şi oferta a picat. Asta e, dacă nu semnez cu nimeni, poate la vară revin în România"
Cristiano Bergodi, antrenor

"Pînă şi la Rapid, care e văzut drept un club sărac, mi s-au dat 700.000 de euro ca să-l iau pe Cesinha de la Braga. La Steaua am avut 300.000 de euro pentru trei jucători!"
Cristiano Bergodi, antrenor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.