Volei

Protestul "stranierelor"

Articol de Roxana Fleşeru  —  joi, 14 ianuarie 2010

Metal Galaţi a intrat ieri pe teren cu junioarele, după ce o parte dintre jucătoarele campioanei au decis să boicoteze meciul

Prima înfrîngere a Metalului din Galaţi pe teren propriu în Liga Campionilor a venit ieri. Şi a venit într-un context tulbure. O parte dintre jucătoarele străine ale campioanei, sîrboaica Golubovici, croata Alajberg, venezueleanca Gomez şi letona Tocko, au refuzat să intre pe teren din cauza faptului că nu li s-au plăit salariile de aproape şase luni. Acesta a fost modul lor de a protesta.

În această situaţie, experimentatele jucătoare de la Novara le-au avut în faţă pe unele dintre junioarele Galaţiului, o echipă cu o medie de vîrstă de 19 ani şi jumătate. Berdilă şi Cazamir, două dintre voleibalistele prezente pe teren, nici n-au atins vîrsta majoratului. "A fost o partidă promiţătoare pentru  voleiul românesc. Am reuşit cel mai bun rezultat posibil în astfel de condiţii, cu jucătoare tinere", a spus antrenorul Zoran Terzici. Celelalte sportive au ales să intre pe teren, deşi toate sînt în aceeaşi situaţie. "Am jucat din respect pentru publicul prezent", a spus Nenka Onyejekwe. Chiar şi aşa, româncele au ţinut aproape, italiencele impunîndu-se destul de greu, la 19, la 20 şi la 19.

Novara îşi consolidează primul loc în clasamentul grupei D, adunînd nouă puncte, în timp ce Metal acumulează şapte, a coborît pe poziţia a 4-a şi aşteaptă rezultatele din celelalte partide. Voleibalistele de la Galaţi mai au un meci, în deplasare, cu Fakro Muszynianka, programat pe 19 ianuarie. Primele trei merg mai departe.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.