Diverse

Euro 2020, obiectiv electoral pentru Mircea Sandu

Articol de Viorel Tudorache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mircea Sandu n-are de gînd să renunțe prea curînd la șefia FRF. Președintele federației are în programul său electoral un obiectiv cu bătaie pe termen lung.

Concret, Mircea Sandu și-a inclus în agenda evenimentelor importante din mandatul 2010-2014 un punct care sună astfel: ”Atragerea sprijinului intern și internațional necesar pentru a obține organizarea turneului final al Campionatului European 2020 în România, în parteneriat cu o țară vecină”.  

”Vă dau un sfat: Nu vă gîndiţi acum la Euro! Întîi să construiți stadionul, vedeţi dacă puteţi organiza o finală de cupă europeană şi de-abia apoi vorbiţi de un Campionat European!”, i-a sfătuit președintele UEFA, Michel Platini, într-un interviu acordat anul trecut Gazetei Sporturilor.

Pentru organizarea turneului final Euro 2020 și-au manifestat intenția România/Bulgaria, Cehia/Slovacia, Armenia/Azerbaidjan/Georgia și Țara Galilor/Irlanda.

Vrea să atragă suporterii la meciurile naționalei pentru ”a obține beneficii financiare corespunzătoare”

Alte evenimente importante din programul lui Mircea Sandu pentru perioada 2010-2014:

- Cooperarea cu Primăria Capitalei în vederea utilizării stadionului Național pentru organizarea finalei UEFA Europa League 2012, a altor competiții interne și internaționale. Constituirea Comisiilor de organizare a acestor competiții cu participarea autorităților publice centrale și a altor personalități marcante din domeniul politic, cultural și sportiv

- Îndeplinirea la termen a obligațiilor asumate față de UEFA pentru organiarea competițiilor europene care se vor desfășura în România;

-  Monitorizarea lucrărilor de construcție a stadionului Național în vederea finalizării acestora la termenul stabilit și convenit cu UEFA;

- Organizarea în condiții optime a jocurilor pe teren propriu pe care le va susține echipa națională ”A”, dar, desigur, și a meciurilor celorlalte echipe naționale. Promovarea și mediatizarea acestora în scopul de a atrage cît mai mulți spectatori și a obține beneficii financiare corespunzătoare. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.