Atletism

Semenya aleargă din nou

Articol de Mirela Neag  —  miercuri, 20 ianuarie 2010

Sud-africanca Caster Semenya, semifondista al cărei sex nu a fost încă depistat cert după analize de laborator, se pregăteşte să concureze din nou la competiţia din 19 februarie, de la Port Elisabeth, în cadrul unui circuit desfăşurat sub sigla "Yellow Pages". "Semenya a fost graţiată şi va concura atît în ţară, cît şi în străinătate", a declarat directorul de comunicare al forului de specialitate din Africa de Sud, Ethel Munyaka.
În replică, purtătorul de cuvînt al IAAF, Nick Davis, a declarat că "în acest moment nu există nici un element nou în legătură cu Semenya". Cu alte cuvinte, forul internaţional de atletism nu i-a dat încă undă verde lui Caster Semenya să concureze pe plan internaţional pînă cînd laboratoarele solicitate de IAAF nu se pronunţă dacă sportiva e sau nu hermafrodită.
Caster Semenya este deţinătoarea titlului mondial în proba de 800 metri din cadrul CM 2009 Berlin, victoria acesteia fiind contestată sub bănuiala de hermafrodism din cauza aspectului său masculin. IAAF a decis pe 19 august 2009 să nu-i retragă medalia de aur pînă cînd specialiştii se vor pronunţa dacă este bărbat sau femeie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.