Nationala

România şi Moldova îl vor pe George Florescu! » Îl convoacă simultan?

George Florescu, Florescu, Midtjylland

Articol de Radu Oprişan, Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Lucescu se gîndeşte să-l cheme la "amicalul" din martie cu Israel pe mijlocaşul de la echipa daneză Midtjylland. Balint l-ar dori naturalizat pentru "naţionala" de peste Prut

Reprezentativele României şi Moldovei au pornit o dispută pentru acelaşi jucător. Este vorba despre George Florescu, 26 de ani, mijlocaş central la echipa daneză Midtjylland.

Fost fotbalist la U Cluj, el s-a transferat apoi la Sheriff Tiraspol, cu care a şi cîştigat de două ori campionatul de peste Prut. Apoi a semnat cu actuala sa echipă, cu care mai are contract pînă în 2012.

Răzvan îl convoacă, Balint îl vrea
Lucescu a declarat că Florescu i-a atras atenţia şi l-a urmărit pe cîteva DVD-uri. Aproape sigur îl va convoca la meciul amical cu Israel, programat pe 3 martie, probabil la Timişoara.

La rîndul său, Gabi Balint, proaspătul selecţioner al Moldovei, a afirmat că vrea să naturalizeze români, prima ţintă fiind Florescu. De altfel, federaţia din Moldova îl luase în vizor de mai mult timp. A jucat acolo, a ieşit campion cu Sheriff şi are o iubită din Chişinău, fostă Miss Moldova.

Ar alege România
Florescu ar fi tentat să aleagă reprezentativa României, însă e într-o situaţie delicată, pentru că nu ştie încă sută la sută dacă va fi chemat de Lucescu. "Cunosc planul moldovenilor, am mai avut o discuţie cu preşedintele federaţiei lor, dar nu am dat nici un răspuns gîndindu-mă că poate se va deschide şi pentru mine o poartă la echipa naţională a României", a declarat Florescu.

"Sînt onorat că Balint se gîndeşte la mine, dar nu vreau să mă grăbesc să iau o decizie"
George Florescu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.