Liga 1

Ganea a rememorat golul înscris împotriva Angliei: "Ionel şi englezii"

Ionel Ganea, Ganea, Dinamo

Articol de Cătălin Gheorghiu, Cristi Preda (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ganea l-a pus pe Bozzini în locul lui Nigel Martyn şi a rememorat în Poiană golul decisiv marcat împotriva Angliei la Euro 2000

Între două partide de fotbal în zăpadă ale dinamoviştilor, la care Ionel Ganea a fost arbitru, managerul sportiv cu atribuţii de antrenor secund l-a scos la treabă pe Claudio Bozzini, antrenorul cu portarii.

Poarta improvizată din doi buşteni i-a trezit Ganezului amintiri legate de turneul final al Euro 2000, cînd a marcat din penalty în ultimele minute golul de 3-2 şi a trimis Anglia acasă. "În secundele acelea mi-a trecut prin cap care e calea cea mai scurtă să intru în istoria României. Să elimin Anglia de la Europene! Am luat mingea, am şters-o şi am tras. N-am avut nici un fel de emoţie. Nici nu ştiu cine era desemnat de fapt să bată, habar n-am. Mingea era la Dorinel şi cam tremura. Am luat-o şi am zis: «Lasă-mă, tată, pe mine să le-o dau!». Fanii strigau «Come on England». După ce le-am dat gol am început noi: «Go home England!»", a rememorat Ganea.

Apoi, ca să şi exemplifice, Ionel a luat o minge şi l-a fixat pe Bozzini. "Hai, că ai jucat la Inter, ce-i drept mai mult la echipa a doua", a glumit Ganezul, apoi l-a executat pe italian în partea stîngă, exact cum o făcuse în urmă cu zece ani cu Nigel Martyn.

"În pauza meciului n-am făcut mare lucru, doar i-am tras la poartă lui Prunea de la 11 metri. Aşa a fost să fie, parcă am presimţit că o să bat un penalty decisiv"
Ionel Ganea

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.