Liga 1

Nibombe şi-a deschis şcoală de fotbal în Togo: Doctor în fotbal

Dare Nibombe, Nibombe, Poli Timisoara

Articol de Marius Tuhuţ, David Moldovan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

De profesie medic, Dare Nibombe, a pus bazele unei academii de fotbal în ţara sa natală, Togo

Togolezul Dare Nibombe nu uită de unde a plecat. Turnul de oţel din defensiva lui Poli, patronează în oraşul său natal, Lome, o şcoală de fotbal. Momentan, la şcoala lui Nibombe învaţă fotbal 27 de copii cu vîrste cuprinse între 10 şi 15 ani, dar, pe viitor, fundaşul Timişoarei vrea să o transforme într-o academie.

"Deocamdată sîntem la început şi obiectivul principal este să le oferim copiilor posibilitatea să ia contactul cu fotbalul, să înveţe bazele. În 2-3 ani, se vor îmbunătăţii condiţiile. O să-mi fac relaţii cu centre puternice de copii şi juniori din Europa. Cîndva poate vor ajunge copii de la şcoala mea şi în România", a detaliat Nibombe.

Fundaşul togolez are trei copii, două fete şi un băiat, care trăiesc în Belgia, la Bruxelles. Samuel are 3 ani acum şi va fi îndrumat de tatăl său spre fotbal. "Cu siguranţă va face fotbal, dar va fi atacant, nu fundaş. Ca fundaş poţi juca extrem de bine şi la o singură greşeală ţi se taie capul. La atacanţi e invers, joci prost, înscrii un gol şi eşti erou", a explicat africanul.

"Construiţi stadioane"
Absolvent de medicină, Nibombe a disecat fotbalul românesc şi a pus un diagnostic: "Fotbalul este foarte popular şi extrem de mediatizat în România, mult mai mediatizat decît în Belgia sau în Franţa. Este foarte bine acest lucru, dar lipseşte infrastructura. Fotbalul românesc are nevoie de stadioane şi de îmbunătăţirea condiţiilor".

"Anul acesta avem o bună oportunitate să cîştigăm titlul. Vor fi 17 finale. Trebuie să luptăm pentru suporteri, pentru palmares, pentru conducere, iar la final să fim cu toţii fericiţi"
Dare Nibombe, fundaş Poli

"Mai joc 3-4 ani"
La 29 de ani, Nibombe este unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai Timişoarei. Fudaşul cu 52 de prezenţe în "Naţionala" statului Togo nu va agăţa ghetele în cui în următorii 4 ani. "Mai joc 3-4 ani şi după voi vedea ce am să muncesc. Nu m-am decis încă. Poate mă axez pe medicină, poate rămîn în fotbal. Nu ştiu deocamdată"

Tactica face diferenţa
Fost jucător la Mons în Belgia, Nibombe, a făcut o comparaţie între România şi fotbalul extern. "La tactică se face diferenţa. Afară se pune mai mult accent pe tactică şi antrenorii sînt mai bine pregătiţi. În rest, antrenamentele tehnice şi fizice sînt la fel. Este în vizibilă creştere fotbalul românesc. Să nu uităm ce a făcut Urziceniul în Liga Campionilor la debut. Şi nivelul Ligii 1 e ridicat, primele 6 echipe sînt despărţite în clasament de foarte puţine puncte", a precizat fundaşul.

Costea, primul în top
Togolezul Dare Nibombe a realizat un top al celor mai buni atacanţi pe care i-a avut ca adversari în Liga 1. Primul, în opinia fundaşului din Banat, este vîrful Craiovei, Florin Costea, urmat de fostul dinamovist, Dănciulescu. Feroviarii Yssouf Kone şi Traore, dar şi braşoveanul Zaharia se află şi ei printre atacanţii evidenţiaţi de Nibombe.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.