Stranieri

"Antrenorul mi-a dat încredere şi continuitate"

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ciprian Marica a renăscut la VfB Stuttgrt. După ce, vreme de doi ani şi jumătate, a trecut drept "cel mai scump transfer de proastă calitate făcut de club în toată istoria sa", cum a scris cotidianul Bild la un moment dat, "tricolorul" a marcat două goluri în ultimele patru meciuri.

 

Cumpărat în 2007, de la Şahtior, cu 8 milioane de euro, Marica e explicat explozia sa întîrziată prin faptul că, în sfîrşit, pe banca lui VfB a venit un antrenor, Christian Gross, "care îmi dă încredere şi continuitate. Fără continuitate, în anii trecuţi a fost extrem de greu pentru mine".

Gross a reuşit să scoată echipa din criză şi datorită faptului că acum toată lumea îl înţelege. Dacă predecesorii săi, Markus Babbel şi Armin Veh, vorbeau numai germana, elveţianul discută cu elevii săi în patru limbi: germană, engleză, franceză şi italiană.

Lucru de care a profitat şi Marica, tare la engleză. "Tricolorul" mai are însă un avantaj: Gross l-a titularizat în atac împreună cu Pogrebniak, cu care se înţelege foarte bine în rusă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.