Diverse

"King Eric" are succes şi în actorie » Cantona joacă teatru

Eric Cantona, Cantona

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 27 ianuarie 2010

La 43 de ani, fostul internaţional francez a debutat aseară, la Paris. Piesa "Face au Paradis" e regizată chiar de soţia sa, Rachida Brakni

Eric Cantona rămîne un star şi după ce s-a lăsat de fotbal. Fostul şeptar al "naţionalei" Franţei şi al lui Manchester United reuşeşte să-şi construiasă o carieră şi ca actor. La 43 de ani, "King Eric" s-a lansat în teatru, debutînd aseară pe scena "Teatrului Marigny" din Paris! A fost primul din seria de 60 de spectacole programate pînă pe 6 mai, iar succesul la public e garantat. Mai ales că piesa "Face au Paradis" este regizată de soţia sa, Rachida Brakni.

Într-un scenariu apocaliptic, Cantona interpretează personajul Max, ce supravieţuieşte prăbuşirii unei clădiri, împreună cu un alt bărbat . Acţiunea, care se derulează printre ruine, pare desprinsă din cotidianul tragediei produse de cutremurul din Haiti. Rebelul grăsuţ cu barbă grizonată nu se teme de critici: "N-am emoţii. Sînt obişnuit cu fluierăturile, urletele şi roşiile aruncate din public. Acesta nu e decît un alt teren de joc".


Rol de succes şi-n cinema
Cantona a fost încurajat în noua carieră actoricească de marele succes înregistrat în cinema. Primul film, "Looking for Eric", a cărui premieră are loc în România peste două săptămîni şi în care interpretează propriul personaj, a avut parte de aplauze la Festivalul de la Cannes din 2009. Eric s-a lăsat de fotbal la 30 de ani, punînd capăt carierei după ce a lovit cu piciorul un fan al lui Crystal Palace, iar în 2001 a fost ales "jucătorul secolului" la United. Înainte de a deveni actor, a pictat, pasiune moştenită de la tatăl Albert şi bunicul catalan refugiat în Franţa. Are şi o casă proprie de producţie, Cantona Bros, ce produce piese de teatru.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.