Liga 1

Vezi ultimele noutăţi din Liga I!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 28 ianuarie 2010

POLI IAŞI. Bîlbă, condamnat
Atacantul ionuţ Bîlbă a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare de Judecătoria Iaşi. Fotbalistul a primit sentinţa după ce a condus sub influenţa băuturilor alcoolice în octombrie 2009. Bîlbă, care a mai fost anchetat în alte două dosare, poate să atace decizia judecătoruluii. (Ovidiu Minea)

CEAHLĂUL. Bărcăuan vine în Antalya
Aşa cum Gazeta a anunţat în ediţia de luni, Cosmin Bărcăuan (31 de ani) e la un pas de Ceahlăul. Fostul dinamovist urma să ajungă aseară în Antalya şi să se alăture lotului lui Gigi Mulţescu. Dacă se va ajunge la un acord, Bărcăuan va continua pînă în vară sub Pietricica. El ar deveni cel mai titrat jucător din istoria grupării: are 3 titluri de campion (unul cu Dinamo, două cu Şahtior), două Cupe, plus meciurile în grupele Champions League cu Şahtior.

CEAHLĂUL. Nemţenii testează doi portari, un spaniol Quique Pepe şi un italian Paolo Ginestra, ambii din ligile inferioare ale ţărilor lor, dar şi un fundaş sud-coreean Ahn.

COMITETUL EXECUTIV. Pîrvulescu e contestat
Clubul Juventus Colentina a depus la FRF o contestaţie împotriva lui Eugen Pîrvulescu, ales luni pe unul dintre cele două locuri ale Ligii a 3-a în Comitetul Executiv. Motivul? Oficialul nu ocupă la Voinţa Sibiu postul de preşedinte, singurul care oferă dreptul de a candida. Contestaţia va fi soluţionată pînă la sfîrşitul săptămînii. Eugen Pîrvulescu e tatăl fotbalistului Paul Pîrvulescu, de la Gaz Metan, jucător licitat pe piaţa transferurilor de Dinamo, CFR Cluj, Werder sau Schalke. (Justin Gafiuc)


ŞTIRI DIN LIGA I:

U Craiova. Transferat în această iarnă de la FC Caracal, stoperul Sorin Răducu (20 de ani) a suferit o ruptură musculară şi va rata startul returului. El a părăsit ieri cantonamentul din Antalya.

U Craiova. Oltenii dispută azi primul amical al stagiului din Turcia. Ştiinţa va întîlni formaţia Şakter Karaganda din Kazahstan.

Oţelul. Gălăţenii vor scoate luni la vînzare abonamentele pentru retur. Un card de acces va costa 25 lei la peluze, 35 lei la tribuna a II-a, 50 lei la tribuna I şi 250 lei la tribuna zero.

Pandurii. Antrenorul Liviu Ciobotariu l-a trimis acasă pe mijlocaşul japonez Minori Sato (20 de ani). Fotbalistul a jucat doar 15 minute în amicalul cu Amkar Perm.

Astra. Atacantul argentinian Danilo Ezequiel Carando (22 de ani) a semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu gruparea pregătită de Nicolo Napoli.

Astra. Patronul Ioan Niculae va asista la următoarele două amicale cu Sturm Graz, pe 30 ianuarie, şi cu FC Brno, pe 3 februarie.

Curtea de Argeş. Fundaşul macedonean Goran Dimovski (28 de ani), de la Rabotniki, va fi testat de Ionuţ Badea: "Trebuia să vină francezul Jean Charles Cirilli, de la Arles Avignon, dar a fost întors din aeroport de conducerea clubului".

Curtea de Argeş. Elevii lui Ionuţ Badea vor disputa azi un amical cu Kapfenberger, formaţie din Austria.

Poli Iaşi. "În ultimele zile ne-am antrenat în sala Liceului cu Program sportiv. Sperăm ca în Antalya să avem condiţii optime şi vreau ca băieţii să se implice serios ca să fie pregătiţi pentru retur", a spus Petre Grigoraş.

Poli Iaşi. Moldovenii vor pleca azi în cantonament în Antalya. Antrenorul Petre Grigoraş are un lot de 22 de jucători, care vor disputa şapte amicale.

Gloria Bistriţa. "A fost un joc agresiv şi cu situaţii de a marca în amicalul cu Amkar. Sînt mulţumit de cantonament şi sper ca rezultatele bune să se vadă şi în campionat", a spus antrenorul Marius Şumudică.


AMICALE

Pandurii - Amkar Perm (Rusia, I) 0-1
Pandurii: Livşit - Ghindeanu, Tătaru, I. Rada, I. Stancu - Basara, Sato, Avrămescu, Tremonti - Arrieta, Vlăduţi. Antrenor Liviu Ciobotariu. Au mai jucat: Ad. Popescu, Diaconu, Fărcăşanu, M. Popa.


Gloria Bistriţa - Amkar Perm (Rusia, I) 0-0

Bistriţa: Albuţ - Homei, V. Năstase, Ciucă, Velcovici - A. Mureşan, Coroian - Hora, Ze Rui, Băjenaru - Moraes. Antrenor: Marius Şumudică. Au mai intrat: Frăsinescu, Latovlevici, Iodi, C. Petre, Keita


Ceahlăul - Gyeongnam (Coreea de Sud) 1-0 (0-0)
A marcat: Sofronie (82)
Ceahlăul: Quique - Dikaba, Forminte, Barna, Brenovici - Statici, Achim, Eremi, Bădescu - Fabbron, Ibrahim. Antrenor: Gigi Mulţescu. Au mai jucat în repriza secundă: Ginestra, Burlacu, Ahn, Viţelaru, Al. Dragomir, Ilin, Onciu, Cebotaru, Gafiţa, Sofroni, Tudose.


Unirea Alba Iulia - Kuban Krasnodar (II, Rusia) 1-1 (1-0)
Au marcat: Enzo (8) / Kiseliov (88)
Unirea: Rotaru - Rădoi, Poverlovici, Vujadinovici, Vitinha - I. Bălan, Dîlbea, Olah, Cristea - Enzo, Veljovici. Antrenor: Adrian Falub. Au mai jucat: Cernea, De Sousa, Bucurică, Al. Giurgiu, Fl. Ilie, N. Stanciu, N. Varga, Selagea, Schuller, S. Mureşan (Dan Henegar - Alba Iulia)


Unirea Ungheni (III) - "U" Cluj (II) 0-4 (0-0)
Au marcat: Lecic (53), A. Popa (77, 88), Machado (78)
"U": Huţan - Buşcă, Niţu, Szilagyi, Iuhas - Cojocnean, Dolha, D. Bucşă, Danciu - Lemnaru, Voican. Antrenor: Viorel Hizo. Au mai jucat: Muşat, V. Pop, Unguruşan, Soporan, Ţene, A. Popa, A. Ionescu, Huvos, Acosta, Lecic, Machado

Gaz Metan Mediaş - FC Grunweiss (IV, Germania) 6-1
Au marcat: Eric (3), Sabou (2), Ademovic
Gaz Metan: Fenny - Kratochvil, Bozeşan, Muth, Buzean - Fl. Sabou, R. Zaharia, Andor, Florescu - Vasiliev, Ademovici. Antrenor: Cr. Pustai

Gaz Metan - Neftci Baku 0-0
Gaz Metan: Buchta - Nohai, Fl. Lazăr, Hoban, Marovici - A. Munteanu, Todea, Kubala, Pîrvulescu - Dudiţă, Silvăşan. Antrenor: Cr. Pustai. Au mai jucat: Vîtcă, Cigan, Liţu, Akaky, Markovici, Eric, Buzean

GLORIA BISTRIŢA. "Şumi" imbatabil
Bistriţa a încheiat ieri cu un egal stagiul din Antalya, 0-0 cu Amkar Perm, bifînd 8 meciuri fără înfrîngere în această iarnă. "Rezultatul e injust, pentru că am avut multe ocazii. E bine că am terminat stagiul cu toţi jucătorii valizi. Doar Ciucă a primit o lovitură, pe finalul jocului cu Amkar. Sper ca pregătirea din Antalya să se reflecte şi în campionat", a declarat antrenorul Marius Şumudică.

GAZ METAN MEDIAŞ. Hattrick Eric
Brazilianul Eric a ajuns în Antalya abia marţi, după ce a efectuat un control medical amănunţit la Bucureşti, în urma problemelor medicale pe care le-a avut săptămîna trecută. Aflat în mare formă, Eric a reuşit un hattrick împotriva nemţilor de la Grunweiss (6-1), deşi a intrat numai după pauză. Brazilianul a evoluat şi în al doilea amical al zilei, cu Neftci Baku, 0-0. (Cosmin Prişcă)

"Vreau goluri"
Mijlocaşul slovac Michal Kubala şi-a propus să marcheze mai mult în retur. "Chiar dacă joc la închidere, vreau goluri. Vom începe returul cu un meci greu, cel cu Vasluiul. Trebuie să le luăm punctele, pentru asta tragem în Antalya, să ne batem cu orice echipă", a spus jucătorul, care a punctat de două ori în tur. (Cosmin Prişcă)

UNIREA ALBA IULIA. Insistă pentru Pistol
Unirea va plăti 10.000 de euro pentru a-l readuce din Giuleşti pe fundaşul Marius Pistol. Copos a vrut să-l includă în tranzacţie şi pe Călin Cristea, dar ardelenii au refuzat tratativele. "Vom plăti pentru Pistol, nu are rost să lungim subiectul", a declarat Marian Sarmeş, membru în CA. Altfel, Unirea va trebui să achite 300.000 de euro pentru a-l transfera definitiv de la Independiente pe mijlocaşul Enzo Bruno. (Dan Henegar - Alba Iulia)

Ceartă pe Zăgrean
Unirea şi Internaţional Curtea de Argeş se judecă pentru 40.000 de euro, reprezentînd grila de formare a lui Andrei Zăgrean. "Cei de la Internaţional au vrut să ajungem al o înţelegere amiabilă, dar nu ne interesează. Aşteptăm decizia instanţei", a declarat un oficial de la Unirea. Ieri, LPF a amînat pentru marţi, 2 februarie, o decizie în acest caz. (Dan Henegar - Alba Iulia)

"Ne dezintegrăm!"
Fostul preşedinte, Marian Sarmeş, a declarat ieri că Unirea trebuie să evite cu orice preţ retrogradarea. "Miza este salvarea şi, implicit, cei 1,2 milioane de euro cuveniţi din drepturile TV. Dacă nu ne menţinem în elită, fotbalul albaiulian se poate dezintegra", a spus Sarmeş. (Dan Henegar - Alba Iulia)

"Mă vrea Lăcă"
Atacantul Nemanja Jovanovici, cerut cu insistenţă de Alba Iulia, va rămîne la Vaslui. "Porumboiu nu mai vrea să-mi dea drumul. A discutat cu Marius Lăcătuş, care e mulţumit de mine şi mă vrea în lotul pentru retur. I-am promis lui Falub că vin, dar nu se poate. Porumboiu m-a refuzat categoric", a declarat ieri Jovanovici. (Dan Henegar - Alba Iulia)


Liga a II-a

UTA Arad. Vor şefia
Gabor Biro, component al generaţiei care a eliminat Feyenoord, şi-a anunţat candidatura pentru postul de preşedinte al AJF Arad. "Nu doar că doresc să candidez, îmi doresc să cîştig", a spus Biro, care luptă cu un alt fost echipier al UTA-ei, Dorel Cura. Postul de şef al fotbalului arădean e dorit şi de Mircea Toderici, tatăl arbitrului prim-divizionar. Actualul preşedinte al AJF Arad, Nicolae Selejean, are 80 de ani, dar vrea un nou mandat. (Radu Romanescu - Arad)

FC BAIA MARE. Faliment amînat
Clubul din Baia Mare a scăpat pentru moment de faliment. Instanţa a amînat pentru 22 februarie decizia de a accepta un nou plan de reorganizare judiciară a grupării. Pînă atunci, Consiliul de Administraţie trebuie să prezinte un plan suplimentar de redresare financiară, care să fie contrasemnat de creditorii clubului. (Marius Cîmpian - Baia Mare)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.