Campionate

Un specialist italian spune că sibutramina are multe similitudini cu cocaina, chiar dacă face parte dintr-o clasă diferită de medicamente

Articol de Adrian Bucur  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Doi specialişti italieni Luciano Caprino şi Giampietro Pellegrini au vorbit şi ei despre efectele sibutraminei.

"Sibutramina este o substanţă care a fost vîndută recent pentru pierederea în greutate şi a fost retrasă din farmacii de curînd. Este un medicament inclus pe lista WADA de 4 ani alături de amfetamine.

Dacă un atlet vrea să se dopeze sînt alte substanţe mult mai eficiente. 
Nu este o substanţă care ar putea ascunde alte medicamente folosite. Este o substanţă care are multe similitudini cu cocaina, chiar dacă face parte dintr-o clasă diferită de medicamente. Este greu de crezut că un profesionist ar lua asemenea medicament fără un control amănunţit, chiar dacă substanţa se găseşte chiar şi pe internet.

Încă nu cred că vreun club poate prescrie un asemenea medicament. Sibutramina îl ajuta pe Mutu să scape de senzaţia de foame, pentru a slăbi există cu siguranţă alte posibilităţi. Există o comparaţie cu un antidepresiv pentru că uneori reacţionează ca Prozacul. Dacă avea însă nevoie de antidepresive putea să ia altele care nu erau pe lista medicamentelor dopante.

Situaţia lui Mutu se aseamănă cu cea a lui Peruzzi (portarul a fost depistat pozitiv in 1990). Nu cred ca jucătorul va scăpa de sancţiune. Dacă va fi confirmată prezenţa sibutraminei este vorba de o mare, mare mare ignoranţă din partea lui Mutu", a spus Giampietro Pellegrini.

Luciano Caprino, farmacolog anti-obzeitate, completează: "Sibutramina face parte din familia amfetaminelor şi acţionează ca un excitant central. Efectele colaterale sînt foarte grave şi duc la probleme vasculare, mai ales în cazul unei supradoze, lucru foarte des întîlnit în cazul celor care iau această substanţă".

sursa: fiorentina.it

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.