Media

RCS vrea toată Liga I!

Media

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cu ajutorul lui Dumitru Dragomir, firma de cablu încearcă să scoată Antena 1 din afacerea transmiterii meciurilor din campionatul României

Partidele din Liga I s-ar putea vedea în retur doar la DigiSport, televiziunea de sport deţinută de RCS&RDS! Conform www.ancheteonline.ro, societatea de cablu a apelat la un tertip, cu ajutorul lui Dumitru Dragomir, prin care încearcă să pună monopol pe cele 9 meciuri transmise pe etapă.

Totul a plecat de la o datorie către LPF în valoare de 13 milioane de euro a consorţiului Antena 1 - RCS&RDS, cîştigătorul drepturilor TV pentru Liga I. La această restanţă s-au strîns penalizări de 6,5 milioane de euro, pe care Dragomir le-a imputat televiziunii din Băneasa. Preşedintele LPF a vîndut creanţa unei firme controlate de un off-shore şi în spatele căreia se află chiar RCS&RDS! Astfel, Antena 1 devine datoare la societatea de cablu şi, în cazul în care nu va plăti suma, va pierde cele 6 meciuri transmise pe etapă în favoarea celor de la RCS.
 
Reacţia GSP TV » "Ilegal"
Sabina Petre, director general GSP TV, spune că tertipul pus la cale de LPF şi de RCS este unul ilegal: "Nu vreau să comentez prea multe despre acest subiect pînă nu vom avea o întîlnire cu cei de la RCS&RDS. Contractul de cesionare încheiat între LPF şi firma respectivă este unul ilegal. Dacă cei de la LPF încheiau un contract cu o firmă care nu avea nici o legătură cu RCS&RDS, atunci totul era legal". Nici Dumitru Dragomir, şi nici reprezentanţii RCS&RDS nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere.

3 meciuri au transmis în turul campionatului cei de la DigiSport: opţiunile 3, 4 şi 6

85 de milioane de euro fără TVA au costat drepturile de transmitere a meciurilor din Liga I pe 3 ani

5 meciuri a transmis GSP TV în tur: opţiunile 2, 5, 7, 8 şi 9. Prima opţiunea a fost a Antenei 1

Fotbal 3D live în Anglia
Arsenal - Manchester United, derby-ul din această etapă din Premier League, va fi prima partida de fotbal transmisă live 3D. Canalul britanic Sky va difuza meciul de duminică în 9 pub-uri de pe teritoriul Marii Britanii: patru din Londra, două din Manchester şi cîte unu din Dublin, Edinburgh şi Cardiff. Conducerea postului de televiziune nu a dezvăluit încă numele locaţiilor alese de frica supraaglomerării.

Olimpiada de iarnă e la TVR
În perioada 12 - 28 februarie, TVR va transmite în direct peste 300 de ore de la Jocurile Olimpice de la Vancouver. În fiecare zi a competiţiei din Canada, programul special va debuta pe TVR 1 la ora 21:00 şi se va încheia a doua zi la 09:30. Şi pe TVR 2 Olimpiada de iarnă va domina programul între orele 20:00 şi 09:00 a doua zi, iar canalul TVR HD va fi în totalitate dedicat acestui eveniment.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.