Nationala

Mutu l-a determinat pe Chivu să dea primul interviu după operaţie! "A nimerit pastila greşită!"

Cristi Chivu, Chivu, Romania

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cristi Chivu spune că Adrian Mutu era obsedat să ia medicamente de slăbit, dar crede că n-a înghiţit-o în mod voit pe cea cu substanţe interzise

- Cristi, te-a şocat vestea despre Mutu?
- Adi a fost dintotdeauna obsedat de siluetă. Ştiu că lua mereu pastile ca să meargă des la toaletă, să-şi menţină supleţea. Şi probabil că acum a nimerit pastila greşită. Nu cred însă că a fost o chestie voită.

- Atunci cum?
- Eu am participat la nenumărate şedinţe medicale în Italia, unde ni s-a explicat că există riscul real ca, într-un flacon cu 60 de pastile permise dintr-un medicament oarecare, nedopant, să scape de pe banda de ambalare una sau două cu depuneri de substanţe interzise de la alte produse. De aceea, ni s-a recomandat să nu luăm absolut nimic fără avizul medicului. Probabil că Adi n-a ţinut cont de această sugestie. Eu, de exemplu, şi cînd îmi dau cu gel de păr duc prospectul doctorului să-mi confirme că e OK.

- Crezi că va fi judecat cu circumstanţe agravante după episodul Chelsea?
- Sper să se dea dovadă de clemenţă, cum s-a întîmplat şi la Cannavaro. Nu este un medicament care să îmbunătăţească prestaţiile sportive. Din contră, e dăunător!

- Dacă proba B confirmă primul rezultat e final de carieră pentru el în Italia şi la "naţională"?
- E o situaţie delicată. E problema unui om, a unui prieten. Să-i fim alături! Naţionala şi Fiorentina n-au nici o legătură cu această problemă. Mutu, ca orice jucător, reprezintă un patrimoniu pentru club şi trebuie ajutat.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.