Liga 1

Doi timişoreni ajung la cuţit din cauza accidentărilor

Florin Maxim, Maxim, Poli Timisoara

Articol de Dana Surulescu  —  miercuri, 03 februarie 2010

Florin Maxim şi Tiago Costa trebuie să se opereze de menisc, iar oficialii lui Poli speră să-i aibă din nou la antrenamente în 4 săptămîni

De ceea ce se fereau, timişorenii nu au scăpat. Problemele medicale şi-au făcut apariţia în cantonamentul lui Poli din Antalya. Fundaşii de bandă, Florin Maxim şi Tiago Costa, au acuzat dureri la genunchi, iar diagnosticul medicilor indică spre intervenţii chirurgicale. "La Maxim este aproape sigur că va fi nevoie de intervenţie la mensic, Tiago va mai face o evaluare la RMN. Dar nu vrem să mai riscăm şi să amînăm, pentru că dacă intervenţiile vor fi făcute acum, cei doi vor putea reveni pînă la finalul lunii. Sînt intervenţii rapide, nu necesită timp mare de recuperare,  vor pierde o etapă, maxim două", a precizat patronul Marian Iancu.

Acelaşi genunchi la Maxim
Maxim a revenit deja în ţară, iar astăzi va face ultimele investigaţii. "La mine este o problemă mai veche. Am avut o entorsă la genunchiul drept, acum vreo 5 ani, atunci am avut şi o intervenţie la meniscul intern, nu am mai avut probleme apoi, dar acum se pare că au apărut alte probleme la meniscul extern. Am început să simt o durere la ultimele antrenamente, iniţial am crezut că e tendinită, dar a început să mă doară tot mai tare şi doctorii mi-au spus că ar fi vorba de menisc", a detaliat Maxim. Fundaşul stînga este încrezător însă că va reveni repede pe teren. "Ştiu că se revine repede după menisc şi eu oricum am masă musculară bună, ceea ce mă va ajuta", a conchis Maxim.

6 meciuri a prins Maxim pentru Poli în turul campionatului

"Sabău face aprecierile"
Deşi a asistat la amicalul cu Shangdong (1-2) din Antalya, Marian Iancu a evitat să-şi spună părerea despre prestaţia timişorenilor. "Ştiu că Sabău a spus că a fost nemulţumit de atitudinea şi randamentul unora, el poate spune, pentru că el ştie fiecare la ce nivel de pregătire ar trebui să fie acum. Eu nu am de unde să ştiu lucrurile astea, nu e un moment al pregătirii să-ţi faci păreri. Am văzut şi bune şi rele, dar nu mă pot pronunţa eu, e încă perioada de încărcare, e greu, sînt obosiţi, e normal să apară fluctuaţii", a spus Iancu.

Mulţumit de juniori
Marian Iancu a apreciat însă felul în care s-au descurcat juniorii la primul meci cu echipa mare. "Mi-a plăcut că uşor-uşor au început să intre în joc Dobriceanu, Fuchs. Au intrat cu puţină teamă dar apoi au început să-şi dea drumul la joc", a spus Iancu, care le-a găsit scuze şi noilor veniţi la echipă: "Mejia a venit tîrziu, e în perioada de încărcare, de aceea a fost în afara jocului la acel amical, Vazquez a venit din Bolivia de la altă altitudine, a schimbat fusul orar, nu poate fi încă la nivel maxim, mai are nevoie de timp să se acomodeze. Vom putea avea o părere mai corectă în privinţa lor la finalul pregătirii".

Dede ajunge azi
Angolezul Dede se va alătura astăzi echipei în stagiul din Antalya. "Şi-a rezolvat viza şi mîiine (n.r. azi) va veni la echipă. Aşteptăm să vedem exact care este situaţia lui medicală", a spus Marian Iancu. Mijlocaşul nu a reuşit să ia contact pînă acum cu noii săi colegi, fiind plecat cu naţionala Angolei la Cupa Africii pe Naţiunii, unde a suferit şi o accidentare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.