Liga 1

Panduru aduce fundaşii! Mîine îi aduce pe Tall şi Parpas!

Gora Tall, Tall, Steaua

Articol de Dan Udrea, Raed Krishan (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tall şi Parpas ajung mîine în Antalya, o dată cu managerul care a mers după ei în Cipru

Stoichiţă îşi vede visul cu ochii: Gora Tall şi Stelios Parpas, pentru care insistă de mai bine de o săptămînă, se vor antrena de mîine cu Steaua. Basarab Panduru a fost în Cipru după cei doi fundaşi centrali, a rezolvat transferurile şi îi conduce direct în Turcia. "Achiziţiile sînt perfectate, sută la sută!", a anunţat aseară preşedintele Valeriu Argăseală, informaţie confirmată şi de agentul fotbaliştilor. "Lippi" l-a ales pe senegalezul de la APOP după referinţe, în timp ce pe cipriot chiar l-a antrenat, atît la Aris, cît şi la AEL Limassol.

Panduru rămîne şi azi în Cipru, ca să încheie actele de transfer ale jucătorilor. "Sînt doar formalităţi de îndeplinit, fiindcă ne-am pus de acord deja", zic şefii din Ghencea. În cazul amîndurora va fi vorba despre contracte pe cîte şase luni, Steaua urmînd să deţină opţiunea de a-i cumpăra vara viitoare. Tall (25 de ani) şi Parpas (24 de ani) ridică la cinci numărul fundaşilor centrali ai roş-albaştrilor. În afara lor, Stoichiţă îi mai are pe Baciu, pe Jelev şi pe Tudose.

"Tall şi Parpas se vor integra repede, fiindcă sînt jucători valoroşi, nici nu-mi fac griji din cauza asta. Dacă eşti bun, n-ai nevoie de o perioadă de acomodare"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

1,90 metri măsoară Tall. Senegalezul e cel mai înalt apărător din lotul lui Stoichiţă. Parpas are doar 1,83

"Tall, excelent aseară"
Gora Tall a jucat aseară ultima oară pentru APOP, contra lui Aris, în Cupa Ciprului. Echipa lui a condus cu 1-0 pînă pe final, cînd a egalat ex-dinamovistul Adrian Mihalcea. "Tall a jucat bine, nu a făcut nici o greşeală importantă. APOP a evoluat într-un sistem 3-5-2, iar senegalezul a fost în centrul liniei de trei din apărare. Gora a avut trei ocazii de gol pe parcursul acestui meci, toate cu lovituri de cap", a povestit ziaristul cipriot Christos Zavos.

Pepe Moreno aşteaptă "cartea verde"
Steaua a păstrat legătura cu Pepe Moreno (28 de ani), pe care Becali îl vrea ca rezervă a lui Kapetanos. Atacantul columbian, liber de contract, mai are nevoie doar să obţină "cartea verde" de la Juan Aurich, clubul din Peru pentru care a evoluat din vară pînă acum. Pepe a jucat acolo 10 meciuri, marcînd o singură dată.

Umana rămîne pe listă
Numărul fundaşilor de la Steaua ar putea creşte cu încă unul. Michael Umana, costaricanul pe care şefii din Ghencea l-au refuzat iniţial fiindcă e înalt de doar 1,77 metri, a revenit în discuţie. Fundaşul de 28 de ani, cu 40 de selecţii în echipa naţională, ar putea ajunge şi el în Antalya în următoarele două zile.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.