Campionate

Chygrynskiy: "Voi triumfa la Barcelona!"

Articol de Cristina Negrilă  —  joi, 04 februarie 2010

Fundaşul Barcelonei Dimitro Chygrynskiy recunoaşte că i-a fost mai dificil decît credea să se adapteze la viaţa din Spania, dar este convins că, în final, va deveni un fotbalist determinant pentru echipa lui Guardiola.

"Voi triumfa aici!", asigură Chygrynskiy, care a participat astăzi la o conferinţă de presă, exprimîndu-se într-o spaniolă greoaie. Apărătorul a cerut mai mult timp pentru a se "adapta la această viaţă total diferită faţă de cea pe care o aveam în Ucraina.

Cînd am semnat cu Barcelona ştiam că nu voi reuşi să mă integrez imediat, dar nici nu aveam de unde să ştiu că va fi atît de greu. Sînt multe lucruri cu care trebuie să mă obişnuiesc, cu mediul, cu presa. Nu e vorba doar de concepţia de joc, ci şi de relaţia cu echipa, despre învăţarea unei alte limbi în care să mă exprim, sînt multe lucruri", spune apărătorul.

Ucraineanul a trecut de la a juca pentru un club ca Şahtior Doneţk unde "cunoşteam pe toată lumea", la una dintre cele mai bune echipe din toate timpurile, Barcelona. Chygrynskiy spune că nu i se poate cere să joace la fel de bine ca "Gerard (Pique), Carles (Puyol), Rafa (Marquez) sau Gabi (Milito), care evoluează pe acelaşi post cu mine, dar care au deja foarte multă experienţă".

Dmitro Chygrynskiy, care a evoluat în 12 partide, în 9 dintre ele fiind titular, a explicat că: "La Barcelona, se începe construcţia atacului cu fundaşii" şi recunoaşte că îl ajută foarte mult coechipierii: "Nu mă deranjează să întreb ceea ce nu ştiu".

Cele 25 de milioane de euro pe care Barca le-a plătit lui Şahtior apasă destul de greu pe umerii jucătorului, dar spune că încearcă să nu se gîndească prea mult la asta: "Barca m-a vrut şi asta e cel mai important. Am venit aici pentru a juca şi pentru a cîştiga. Mai sînt 4 luni pînă la finalul sezonului şi, în acest timp sper să ajung la cel mai bun nivel al meu".

Chygrynskiy a debutat în meciul cu Getafe, din tur. Acum ar putea avea o nouă ocazie de a juca, ţinînd cont de faptul că Puyol nu va putea evolua sîmbăta viitoare, fiind suspendat.
În urmă rămîn fluierăturile publicului de pe Camp Nou, la adresa ucraineanului, în meciul din Cupă, cu Sevilla. Ce va face fundaşul dacă scenariul se va repeta?
"Nu vreau să mă gîndesc cum voi reacţiona, trebuie să mă gîndesc la binele echipei, asta e cel mai important. Pentru asta, trebuie să am mintea limpede mereu", a spus Chygrynskiy.

sursa: elmundodeportivo.es

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.