Liga 1

Parpas n-a ţinut ritmul cu steliştii: "Ăla mic, din Cipru, care respiră greu" :D

Stelios Parpas, Parpas, Steaua

Articol de Dan Udrea, Raed Krishan (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Noua achiziţie a Stelei n-a ţinut ritmul cu coechipierii la şedinţa de pregătire de ieri. Cipriotul Stelios Parpas, care a luat tricoul cu numărul 2 şi s-a întreţinut în greacă cu Kapetanos, a terminat antrenamentul aproape leşinat

Ieri dimineaţă, la 11:00, la doar 10 ore de momentul în care a aterizat în Antalya, după un zbor pe ruta Limassol - Atena - Istanbul - Antalya, ultima achiziţie a Stelei, cipriotul Stelios Parpas, a ieşit pe terenul de antrenament. Îmbrăcat la fel ca şi ceilalţi jucători şi avînd numărul 2 pe bluza de trening, el a parcursul drumul de la hotel la teren alături de Kapetanos, cu care a discutat în limba greacă.

Antrenamentul, care nu a fost unul extrem de tare ca intensitate fizică, a reprezentat un adevărat chin pentru Parpas. A ţinut cît de cît ritmul în primele 15-20 de minute, după care s-a trecut la "5 contra 2". Aici s-a încălzit repede, a renunţat la bluză şi a rămas în mînecă scurtă, avînd cîteva intrări tari la minge.

S-a trecut apoi la exerciţii fizice. Parpas a început să gîfîie şi a fost singurul care a rămas în spate. "Aoleu, dacă aşa fuge şi la meciuri e vai şi amar" a fost comentariul lui Gigi Becali de pe margine. Stoichiţă l-a văzut cum înota şi se chinuia să fugă. "Go Parpas, run, run!", i-a strigat tehnicianul, însă fundaşul era chiar epuizat.

Finalul antrenamentului l-a salvat, atunci cînd s-a trecut la un joc şcoală pe jumătate de teren. Fluierul lui Stoichiţă, care a consfinţit finalul şedinţei, a fost primit de Parpas exact cum aşteaptă un boxer gongul, fiind la podea. Iar de azi, urmează amicalele în care el va trebui să-i dovedească lui "Lippi" că merită să fie titular în apărare.

Explicaţia lui Stoichiţă: "E obosit după un drum de 13 ore"
Tehnicianul Stelei a încercat să explice starea lui Parpas. "Este chiar obosit. A făcut 13 ore pe drum, a schimbat 3 avioane, a ajuns la ora 1:00 în cantonament, a adormit pe la 3:00, iar la 8:30 era deja treaz. E normal să fie obosit", a spus "Lippi". "De ce nu mi-ai zis, mă Mihai, că treceam prin Cipru cu charterul şi îl luam şi pe el în drum spre Antalya", i-a zis Becali antrenorului.

"Refuz să cred că un jucător venit de sub comanda lui Duşan Uhrin jr. nu e pregătit fizic. Eu ştiu cum lucrează cehul şi n-am nici o emoţie din acest punct de vedere"
Mihai Stoichiţă

2 e numărul pe care îl va purta Parpas la Steaua
30 de minute va juca astăzi Parpas în amicalul Steaua - Lokomotiv Sofia

DIALOGUL ZILEI PE TEMA PARPAS
"Băi Mihai, scoate-l, mă, din antrenament pe Parpas ăsta, nu vezi că mai are un pic şi leşină? Îl avem după aia pe conştiinţă pe băiat"
Gigi Becali

"Lasă-l, Gigi, să alerge! Ce crede el, că e la soare şi la mare la el în Cipru, acolo? A venit aici la muncă, nu în vacanţă"
Mihai Stoichiţă

"Am venit pentru Stoichiţă"
Stoperul cipriot spune că primul lucru pe care i l-au transmis şefii din Ghencea a fost că e vital să se cîştige titlul

- Stelios, ce înseamnă acest transfer pentru tine?
- Înseamnă un mare pas înainte şi pot spune că sînt foarte fericit că am venit la Steaua, o echipă extrem de mare şi foarte cunoscută peste tot în Europa.

- Cu ce te-a convins Steaua?
- Am venit aici pentru Mihai Stoichiţă, un antrenor cu care am colaborat excelent la Aris şi la AEL. Un tehnician care m-a apreciat şi pe care îl stimez foarte tare. El m-a convins şi el a fost motivul principal care m-a determinat să semnez. Apoi, faptul că Steaua e o echipă mare, cu obiective mari, şi aici am o şansă uriaşă să evoluez în Champions League.

- Care e obiectivul tău în tricoul Stelei?
- Să ştiţi că mi s-a transmis foarte clar în momentul în care am semnat că titlul e vital pentru această echipă. Mi s-a zis că e neapărată nevoie să-l luăm pentru că, de foarte multă vreme, 3-4 ani, nu s-a mai luat acest trofeu. Eu îmi voi da toată silinţa să ajut echipa să termine prima.

- Tu ce ştii de fotbalul românesc în momentul de faţă?
- Am văzut-o jucînd pe CFR în "dubla" cu Anorthosis Famagusta, apoi la AEL l-am avut antrenor pe Dusan Uhrin junior, care mi-a spus multe lucruri despre Poli Timişoara şi despre ce e în România.

"Am venit la cel mai mare club din România, o echipă despre care se ştie şi care impune respect oriunde joacă în Europa"
Stelios Parpas

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.