EURO 2012

Cine e Bosnia, echipa cu care ne batem pentru locul 2? » Marfă germană

Safet Susici, Bosnia

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Selecţionata lui Susici îşi bazează forţa pe Dzeko, Misimovici, Ibisevici şi Salihovici, careul magic de la Wolfsburg şi Hoffenheim

Bosnia ne dă frisoane. Cea mai autorizată contracandidată la locul secund în grupa D nu mai seamănă cu trupa care nu ne-a pus probleme în preliminariile Euro 2004 şi pe care am bătut-o tur-retur, 5-0 la general. Adversara "tricolorilor" din proxima campanie a ajuns în barajul pentru Mondialul sud-african, însă a ratat calificarea în "dubla" împotriva Portugaliei.

Revelaţia preliminariilor CM 2010 nu a mai păstrat decît trei dintre titularii de acum 7-8 ani, Hasagici, Spahici şi Muratovici, şi ar mai putea miza pe Bajramovici şi pe Salihamidzici din garda veche. Saltul fantastic se leagă de vedetele "explodate" în Bundesliga în ultimele sezoane care compun un careu magic. Perechea campioanei Wolfsburg, Dzeko, care a dat 9 goluri în recentele calificări şi care e anunţat în vară la Milan, şi Misimovici, completată de Ibisevici şi Salihovici, tandemul care a făcut-o pe Hoffenheim liderul turului în iarna trecută.

Legendă la PSG, antrenor slab
Bosnia a schimbat selecţionerul la sfîrşitul anului. Croatul Blazevici i-a cedat locul lui Safet Susici (55 de ani). Cel care ne-a dat 3 goluri în Ghencea în 1977 în meciul de coşmar cu Iugoslavia (4-6), s-a plimbat în Turcia la şase echipe, fiind demis mai mereu după cîteva luni, ultima oară de Ankaraspor! O carte de vizită departe de cariera de jucător, al cărei vîrf a fost între 1982-1991 la PSG. A confirmat "France Football", ce l-a ales vineri cel mai bun din istoria clubului parizian.

Echipa tip
Hasagici - Jahici, Nadarevici, Spahici - Ibricici, Muratovici, Rahimici, Salihovici - Misimovici - Dzeko, Ibisevici.
Antrenor Safet Susici

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.