Liga 1

Nici un transfer spectaculos în mercato! În ce campionate crezi că mai au loc românii?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Piaţa vestică nu mai este sensibilă la propunerile pe care campionatul României le face pentru export. Orientaţi spre profit, impresarii încearcă în perioadele de mercato să îşi plaseze pariurile în Serie A, Primera Division sau Bundesliga, dar reuşesc din ce în ce mai rar să dea lovituri "de milioane" cu fotbaliştii din Liga I.

În ultimii ani, din ce în ce mai puţini jucători români au făcut pasul firesc spre performanţa reală, alegînd să se refugieze fie în cîştigurile financiare garantate de şeici, fie să-şi încheie conturile cu profesionismul, liniştiţi, în Azerbaidjan ori Kazahstan. Urmările deciziilor pe care le-au luat se reflectă în numărul din ce în ce mai scăzut de stranieri care pot reprezenta soluţii pentru echipa naţională, precum şi în lipsa de interes a scouterilor de la cluburile importante pentru Liga I.

În afară de Mutu şi Chivu, certitudini dovedite de trecerea timpului, restul jucătorilor români calificaţi pentru un loc în Vest, se luptă cu mediocritatea. Daniel Niculae (Auxerre), Paul Codrea (Siena), Ştefan Radu (Lazio) sau Ciprian Marica (Stuttgart) sînt titulari la echipele lor, însă evoluţiile fluctuante îi recomandă la dueluri intense pentru evitarea băncii de rezerve.

Tu ce campionat crezi că li se potriveşte cel mai bine jucătorilor români?

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.