JO Vancouver 2010

IMAGINI ŞOCANTE / Olimpiada începe în doliu: un sportiv georgian a decedat!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Lumea e în doliu! Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver ar fi trebuit să fie o adevărată sărbătoare. Din păcate, totul s-a transformat într-un coşmar şi nimănui nu-i mai arde de petrecere. Vezi imagini şocante cu accidentul sportivului georgian  (video)

La antrenamentul de sanie care a avut loc la Sliding Center din Whistler, georgianul Nodar Kumaritashvili, 21 de ani, s-a rănit atît de grav la ultimul viraj – acelaşi care le-a făcut probleme şi surorile Raluca şI Violeta Strămăturaru - încît intervenţia medicilor nu i-au putut salva viaţa.

Lumea s-a îngrozit şi organizatorii au decis sâ închidă tot complexul. Sportivul s-a lovit de un stîlp de metal după ce a pierdut controlul saniei şI a trecut peste pistă. Specialiştii spun că el avea peste 150 km/h în momentul accidentului.

“În momentul în care l-au adus la spital, noi eram acolo. Au încercat să-i resusciteze. Sîntem şI noi şocaţI”, a declarat Raluca Strămăturaru, sportivă ce cu o zi în urmâ a avut şi ea un accident la Sliding Center.

Printre cei care nu au fost în stare să stăpînească sania s-a numărat şi Armin Zoeggeler, din Italia, cel care este considerat de multă lume drept marele favorit la cîştigarea titlului olimpic. Pîrtia de sanie de la Whistler este cea mai rapidă din lume.

Mihaela Chiraş, care va concura pentru ţara noastră în probele de sanie, explică de ce au loc atît de multe accidente la Whistler. “În toamnă, noi ne-am antrenat aici. Violeta Strămăturaru a avut şi atunci un accident exact în locul în care a avut probleme şi acum. Din fericire, noi sîntem bine. Pîrtia este modificată în ultimele două viraje, este altfel decît o ştiam noi. Cu problema asta se confruntă toată lumea”, este de părere Chiraş.

UPDATE / Georgianul care a murit la JO de la Vancouver e de vină!

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.