JO Vancouver 2010

Doi schiori, doi de la sanie şi un doctor, lista tragediilor de la Olimpiada albă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Startul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver a fost umbrit de accidentul mortal suferit de sportivul Nodar Kumaritashvili în timpul unei şedinţe de antrenament de sanie. Moartea sportivului georgian este cea de-a cincea din istoria JO de iarnă. 

La ediţia de la Albertville (1992), Nicholas Bochatay, un schior de viteză din Elveţia a murit în timpul unui antrenament dinaintea începerii competiţiei. Elveţianul s-a lovit de maşina utilizată pentru prepararea pîrtiilor, din cauza vitezei prea mari.

Un alt caz asemănător a avut loc la Calgary, în 1988, cînd, medicul echipei Austriei, Jorg Oberhammer, a murit după ce a fost lovit de o maşină de făcut zăpadă.

Ross Milne este un alt sportiv care a decedat în timpul unei ediţii a Jocurilor Olimpice. În 1964, la Innsbruck, schiorul australian s-a lovit de un copac în timpul unui antrenament.  

Kazimierz Kay-Skrzypeski este cel de-al doilea sportiv care a murit la olimpiada din 1964. Atletul reprezenta Marea Britanie în concursul de sanie. Decesul acestuia a survenit în urma unui impact fatal în timpul unei şedinţe de antrenament.

 

 

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.