Liga 1

Vezi ultimele noutăţi din Liga I!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 17 februarie 2010

UNIREA ALBA IULIA
Vine Kanyuka

Alba Iulia îl aşteaptă azi la antrenamente pe Pat Kanyuka (22 de ani), fundaş central, care a primit acceptul lui CFR Cluj de a juca pînă în vară la Unirea. Este aşteptat şi atacantul Nei (29 de ani), care şi-a dat acordul de principiu, de asemenea pentru un împrumut pînă la vară. Alba Iulia a intenţionat să-l transfere şi pe Diego Ruiz (atacant, Kasimpaşa), însă negocierile au eşuat.

Au sosit banii
Conducerea Unirii a decis să achite drepturile financiare, în cauză fiind ratele contractuale pe luna ianuarie, precum şi bonusul pentru promovare, plătindu-se circa 120.000 de euro. Bonusul se cifrează la aproximativ 50.000 de euro, repartizat doar celor 11 jucători care au mai rămas: Rotaru, Lasc, Poverlovici, Bucurică, Bălan, Dîlbea, N. Stanciu, Fl. Dan, C. Cristea, Selagea şi Giurgiu. Bucurică va încasa cel mai mult, 4900 de euro, iar Giurgiu cel mai puţin, 100 de euro. (Dan Henegar - Alba Iulia)

Punct de la Braşov
Unirea merge la Braşov pentru a lua cel puţin un punct. "Sîmbătă nu trebuie să pierdem cu FC Braşov, deoarece un start cu dreptul ar însemna mult în plan moral. Obiectivul nostru clar e evitarea retrogradării", a anunţat acţionarul Marian Sarmeş. (Dan Henegar - Alba Iulia)

Victorie pe sfert
Comisia pentru soluţionarea litigiilor a decis ca Internaţional Curtea de Argeş să-i achite Unirii 12.000 de euro, faţă de cei 48.000 de euro solicitaţi de ardeleni pentru grila de formare a jucătorului Andrei Zăgrean. "Nu mai facem recurs. Oricum, s-au tărăgănat mult lucrurile. Acceptăm hotărîrea în forma actuală şi aşteptăm să fie pusă în act cît mai repede", a declarat ieri Marian Sarmeş. (Dan Henegar - Alba Iulia)

"Altă faţă"
Fundaşul Andre de Sousa (29 de ani), cîştigător al eventului cu CFR Cluj în 2008, formaţie pentru care a jucat şi în Champions League, anticipează că Unirea se va salva de la retrogradare. "Am găsit aici o echipă bună, care în primăvară va avea altă faţă. Împreună cu Nemanja Jovanovici şi cu Enzo, sper să aduc un plus de valoare şi de experienţă", a declarat De Sousa. (Dan Henegar - Alba Iulia)

GAZ METAN MEDIAŞ
Nu s-au înţeles

Pe turnantă, Mediaşul a încercat lovitura iernii pe piaţa transferurilor. Mijlocaşul Tomaso Vailatti (24 de ani, Torino) şi fundaşul Michelangelo Minieri (28 de ani, Vicenza), au tratat ieri cu Gaz Metan, însă nu s-a ajuns la un acord. "Nu mai e de actualitate transferul celor doi", a spus preşedintele Corin Cindrea. (Dan Brie)

GLORIA BISTRIŢA
Anca pleacă în Liga a III-a

Atacantul Adrian Anca (33 de ani), pe care nu s-a contat în tur, s-a transferat la echipa din Liga a III-a Luceafărul Oradea. "Am vorbit cu Jean Pădureanu şi mi-a promis că-mi dă actele. Vreau să dau o mînă de ajutor, atît ca jucător, cît şi ca antrenor secund", a spus fostul golgeter al CFR Cluj. "E un jucător cu experienţă, care ne poate ajuta mult", a spus antrenorul Florin Fărcaş. (Teodor Biriş)

10 lei biletul cu Poli
Bistriţa a anunţat ieri că biletul pentru partida cu Poli Timişoara va costa 10 lei, indiferent de tribuna pentru care se optează. Vor plăti numai 5 lei copiii, elevii, studenţii şi pensionarii. Partida e programată sîmbătă, de la ora 15:15. De azi sînt disponibile şi abonamentele pentru retur, la următoarele preţuri: 50 de lei (peluză), 90 de lei (tribuna a II-a), 90 de lei (tribuna I), 200 de lei (tribuna zero).

Liga a II-a
FCM Tg. Mureş
Prodan în ghips

Atacantul Ciprian Prodan va sta 12 zile cu piciorul în ghips, ca urmare a unei afecţiuni a tendonului, şansele să prindă în teren prima etapă fiindinexistente. Liderul a luat legătura cu Adrian Anca, fostul golgeter al lui CFR Cluj, care nu mai face parte din lotul Gloriei Bistriţa, însă acesta a preferat Luceafărul Oradea. Mureşenii caută cu insistenţă un vîrf de careu, plecarea lui Gheju şi a lui C. Luca lăsînd desîndu-i descoperiţi în avamposturi.

Liga a III-a
Testaţi de Juventus

Atacantul Adrian Markus (17 ani) şi fundaşul Marcel Hering (16 ani) de la CF Liberty se vor pregăti, o săptămînă, la Academia de copii şi juniori a clubului Juventus Torino. "Markus este un atacant oportunist, cu calităţi fizice bune, ce are ca punct forte jocul aerian. Hering se remarcă printr-o inteligenţă tactică deosebită şi maturitate în joc", i-a caracterizat antrenorul Gheorghe Ghiţ. (Teodor Biriş - Oradea)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.