Nationala

Alex Ferguson: "Experienţa ar trebui să fie criteriul decisiv în numirea selecţionerului"

Articol de Cristina Negrilă  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Într-un interviu acordat pentru Canal+, antrenorul lui Manchester United, Alex Ferguson, a declarat că echipele naţionale ar trebui să mizeze pe tehnicieni experimentaţi. Ferguson l-a sfătuit pe tehnicianul lui Bordeaux, Laurent Blanc, să nu se grăbească să facă pasul către echipa naţională a Franţei.

"Cred că Blanc e prea tînăr pentru a deveni selecţioner. Pentru această funcţie trebuie să ai mai multă experienţă. Asta ar trebui să fie o regulă pentru toate echipele naţionale. Laurent are multe lucruri de învăţat şi de făcut înainte de a face acest pas. Este lider în Ligue 1 cu echipa sa, are rezultate bune în Liga Campionilor, ar trebui să mai rămînă la Bordeaux, încă poate reuşi lucruri frumoase acolo", a spus Ferguson.

Laurent Blanc, 44 de ani, este favorit să-i ia locul lui Raymond Domenech în funcţia de selecţioner al Franţei.

Selecţionerul Răzvan Lucescu are 40 de ani şi a fost numit antrenor al echipei naţionale de fotbal a României în 2009, la vîrsta de 39 de ani, după ce a antrenat echipele Rapid şi FC Braşov.

Slaven Bilici a fost numit selecţioner al Croaţiei în 2006, cînd avea 38 de ani.

Eşti de acord cu părerea lui Alex Ferguson? Crezi că e nevoie de tehnicieni mai experimentaţi la echipele naţionale de fotbal?

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.