Altele

Ramona Ciobanu a sărit pentru prima dată într-un bazin din Bucureşti

Ramona Ciobanu, Ciobanu, sarituri

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

O săptămînă s-a antrenat Ramona Ciobanu în bazinul recent renovat din Bucureşti, după care a plecat la Bacău

Ramona Ciobanu?! Este fata care s-a clasat pe locul 4 la platforma de 10 metri din cadrul Campionatelor Europene din 2006, cea mai bună performanţă la sărituri din istoria înotului românesc!

Ea s-a antrenat ani de zile în bureţi, singura soluţie de pregătire pentru săritorii din Bucureşti. Stagiile de "simulare" au fost completate cu cantonamente la bazinele de sărituri de la Sibiu şi de la Bacău.

Pînă săptămîna trecută. Cînd Ramona Ciobanu a sărit pentru prima dată în cariera sa de sportivă în bazinul din cadrul Complexului "Lia Manoliu" din Bucureşti, piscină care a reintrat în circuit după o pauză de 20 de ani.

"Bazinul este la fel cum l-am văzut ultima dată. Faianţa şi pereţii la fel de urîţi. În schimb, apa e bună. Se simte că s-a schimbat canalizarea. Iar platformele nu se mişcă precum cele de la Sibiu. Sînt bune", a descris înotătoarea prima sa impresie după ce şi-a făcut botezul în piscina de la CSNB. Totuşi, ea nu s-a antrenat aici decît cîteva zile. "Acum mă aflu la Bacău pentru că la Bucureşti nu erau decît platforme, iar mie îmi trebuie şi trambuline. În martie avem deja programate campionatele naţionale", a explicat Ciobanu.

Nu e în lot!
Deşi deţine cea mai bună performanţă la sărituri din România, Ramona Ciobanu nu se află în prezent în lotul naţional. "Anul trecut am refuzat să merg la Mondiale pentru că aveam probleme de sănătate şi ar fi fost o deplasare fără rost", a mărturisit sportiva, care consideră că acum este pedepsită de federaţie. "S-a vehiculat că mă las de sport. Am luat doar o pauză după Olimpiada de la Beijing. De ce să mă las?! Oricum, nu are cine să mă întreacă în ţară!", a mai spus Ramona.

"Nu avem buget, deci nu avem nici loturi. Nici de sărituri, nici de înot. Abia după ce vom primi banii, vom putea stabili şi componenţa loturilor naţionale"
Ştefan Iamandi, secretar general FR Nataţie

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.