Liga 1

Giuleştenii au fost lăsaţi în OFSAID de Poli Iaşi!

Andrei Ionescu

Articol de Alexandru Răducanu   —  duminică, 21 februarie 2010

Giuleştenii au pierdut la Iaşi după 26 de ani pe o eroare a tuşierului Ciubotariu la golul lui Păun.



"Capturaţi-l pe Ioniţă!", le-a ordonat fundaşilor săi Petre Grigoraş, iar atacantul de 2,5 milioane de euro al Rapidului a fost aruncat din secunda unu după "gratiile" de pe tricourile alb-albastre ale gazdelor.

Vezi rezumatul meciului Poli Iaşi - Rapid 2-1  (video)



Giuleştenii s-au adaptat din mers. Au dat farmec atacului cu oamenii din liniile doi şi trei.  Compus în careu, şutul lui Ilie Iordache s-a "lovit" de Pleşca în minutul 3. I-a venit apoi rîndul lui Lazăr să-l privească în ochi pe portarul ieşean. Găsit nemarcat în 11 metri de Spadacio, căpitanul rapidist a fost însă şi el hipnotizat (23). 2-0 pentru Pleşca!



Croiţi pe contraatacuri, ieşenii au investigat terenul de ţintă giuleştean prin stelistul undercover Andrei Ionescu. "Torpila" din 20 de metri a mijlocaşului a fost deturnată elegant în corner de Bornescu (25). Goalkeeper-ul salvase anterior şi în faţa lui Vali Badea.



Rapidişti semipreparaţi

După pauză, ieşenii s-au băgat în bucătărie. De 5 minute au avut nevoie ca să-şi gătească adversarul! Ex-rapidistul Vali Negru a lovit primul, şut în dreapta lui Bornescu din 8 metri (53)! Păun a făcut 2-0 ajutat de asistentul Ciubotariu, care, după o pasă marca Andrei Ionescu, nu a semnalizat poziţia de ofsaid a atacantului aruncat de Dinamo în Copou.



Execuţia de 2-1 a lui Răduţă pe sub Pleşca a contat doar la suspans. La care a contribuit şi celălalt tuşier, Savu, cu un steag ridicat greşit pe atacul Rapidului, în prelungiri, cînd acelaşi Răduţă rămăsese singur cu goal-keeperul lui Poli. Dar punctele fuseseră împărţite deja. Rapid îşi complică din start şansele la titlu. Îndemnul "Pariaţi pe noi!" al lui Copos începe să aducă a ţeapă pentru pariori.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.