Liga 1

Copos: "Dinamo pare să fie una dintre competitoarele la titlu care nu aruncă în luptă argumente sportive!" :D

Articol de Andrei Crăiţoiu   —  luni, 22 februarie 2010

Patronul Rapidului, George Copos, e dezamăgit pentru că rapidiştii conduşi de Nicolae Manea şi Ciprian Panait nu au cîştigat la Iaşi, dar nu ezită să-i atace pe dinamovişti care au cîştigat meciul cu Universitatea Craiova, cu marele concurs al centralului Augustus Constantin.

"Returul campionatului a început într-o atmosferă de carnaval. Nu un carnaval minunat, cum e cel din Brazilia, ci unul de-al nostru, dâmboviţean, aşa cum genial l-a zugrăvit Caragiale. Adică nimic nu e cum pare şi, mai ales, nimic nu e cum ar trebui să fie", spune Copos.

Finanţatorul alb-vişiniilor crede că dinamoviştii vor încerca tot ce le stă în putinţă să aducă un nou titlu de campionaă în Şoseaua din Ştefan cel Mare, chiar şi cu fluierul de arbitru. "Dinamo pare să fie una dintre competitoarele la titlu care nu aruncă în luptă argumente sportive. Pentru că argumentele sportive nu le sunt la îndemână, se recurge la orice altceva care ar putea „să bage în Groapă” un nou titlu de campioană. Inclusiv la cântecul fluierului (de arbitru) care doineşte cu foc pentru Borcea şi ai lui.

Nici nu mai contează că asemenea decizii fac un rău imens fotbalului din prima ligă românească, că, pe lângă efectele distructive generale, ele pot provoca o adevărată nenorocire: trimiterea în liga secundă a Universităţii Craiova, echipă care, ca şi Rapidul, reprezintă o superbă legendă a fotbalului nostru, o legendă de care nimeni nu poate să-şi bată joc în felul acesta.", precizează patronul giuleştenilor.


Copos nu poate uita episodul din Giuleşti de la meciul Rapid-Steaua, atunci cînd Alexandru Deaconu a oprit meciul la 1-0 pentru giuleşteni din cauza unei brichete. Patronul din Grant se întreabă pe blogul său despre adevărata realitate din fotbalul românesc.

"Să ne gândim, de pildă, la deosebirile dintre o brichetă şi mii de bulgări de gheaţă, la dubla măsură aplicată în judecarea unor situaţii: în primul caz s-a făcut un tam-tam uriaş, au fost elogiate corectitudinea şi fermitatea arbitrului, care a fost chiar decorat; în al doilea caz însă, deşi părea că pe Ghencea se pornise avalanşa, bulgării de gheaţă aruncaţi din tribune au fost consideraţi total inofensivi, drăgălaşi bulgăraşi de nea din colindele de Crăciun...", a mai precizat Copos.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.