JO Vancouver 2010

Canada, Slovacia, Finlanda şi SUA vor juca în semfinalele la Vancouver » Careu de crose

Canada

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Hocheiul adevărat şi-a găsit cuib în Canada Hockey Place o dată cu desfăşurarea sferturilor de finală.

Tensiunea a fiert  şi a dat în clocot în tribune la întîlnirea de joi noapte dintre  Canada şi Rusia, o reeditarea a finalei Campionatului Mondial din 2009, cînd Rusia se impunea. Canadienii şi-au luat o revanşa în viteză maximă, trecînd de ruşii care n-au mai arătat ca o echipă ci un cocktail de vedete. Canada s-a impus cu 7-3 (4-1, 3-2, 0-0) şi i-a trimis pe Ovecikin, Semin şi compania înapoi acasă, poate peste patru ani va veni şi rîndul lor.

Cu campioana mondială acasă, cea olimpică nu se putea lăsa mai prejos. Suedia s-a oprit de asemenea în "sferturi", după ce surprinzătoarea echipă  a Slovaciei s-a impus cu 4-3 (3-1, 0-2, 1-0).  Cele două formaţii care au pus la cale monstruoasă coaliţie de eliminare a favoritelor se vor întîlni în a doua semifinală a turneului de hochei pe gheaţă, care se dispută azi de la ora 4:30.

Şi Finlanda a reuşit să scoată din concurs o campioană olimpică, pe cea din 1998. Nordicii s-au impus în faţa Cehiei cu 2-0 şi l-au privat pe marele Jaromir Jagr  de un final de carieră aurit. Prezentă în careul olimpic şi la Torino, Finlanda va întîlni pentru un loc în finală pe SUA, azi de la ora 22:00, care a trecut de Elveţia , tot cu 2-0.  Olimpiada se apropie de sfîrşit, iar crosele vor fi cele care vor încheia această ediţie a JO, ultimul act, disputîndu-se, duminică de la ora 22:00.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.