Europa League

Boc îl ironizează pe MM: "A fost cum a zis MM, s-a repetat istoria, dar în sens invers"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul mare fotbalist Alexandru Boc i-a dat replica managerului general al Unirii Urziceni după înfrîngerea de aseară a campioanei României în faţa lui Liverpool, scor 1-3. Reacţia lui Sandu Boc a venit ca urmare a declaraţiilor lui MM, care spusese despre performanţa lui Petrolul, din 1966, care învinsese marea echipă  lui Liverpool, la Ploieşti, cu 3-1, că "s-a întîmplat cînd se juca fotbal pe nasturi".

"Ar fi bine ca MM să nu mai fie cu nasul pe sus şi să înveţe să respecte. A zis că vrea să facă istorie cu Liverpool la retur. S-a repetat istoria, dar în sens inver. Au pierdut cu 3-1, noi am cîştigat cu 3-1 în 1966, dar el ne-a luat la mişto. Vreau să-i transmit că atunci cînd se juca pe nasturi, cum a zis el, noi am realizat o mare performanţă, să batem şi să marcăm 3 goluri campioanei Angliei, care la acea vreme era campioana mondială en-titre. Acum, cînd se joacă pe bani, ei au luat bătaie şi au încasat 3 goluri. Le-au marcat un gol joi eară, i-au supărat pe cei de la Liverpool şi aţi văzut ce s-a întîmplat", a declarat Alexandru Boc.

În vara lui 1966, Petrolul a întîlnit-o pe Liverpool în primul tur al Cupei Campionilor Europeni. În primul meci, disputat în Anglia, englezii s-au impus cu 2-0. La retur, Petrolul a făcut un meci fabulos şi a cîştigat cu 3-1, unul dintre goluri fiind marcat de Boc. Regulamentul de atunci prevedea un al treilea meci dacă golaverajul era egal după cele două manşe, Liverpool imopunîndu-se în cea de-a treia dispută cu 2-0.

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.