Liga 1

Iancu: "Nu-l susţin formal pe Sabău! Sîntem pe locul 2 şi contăm în lupta pentru titlu"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Întrebat de un fan al Timişoarei, prin intermediul unei scrisori deschise, de ce îl susţine în continuare pe Ioan Ovidiu Sabău, patronul echipei de pe Bega, Marian Iancu, a explicat motivele sale pe site-ul oficial al clubului.

"Nu-l susţin formal pe Sabău, ci pentru că matematic rezultatele din clasament mă obligă, şi anume: suntem pe locul doi şi contăm în lupta pentru titlu, chiar dacă nu suntem consideraţi printre favoriţi, avem al doilea număr de goluri date, după Rapid, avem al doilea număr de goluri primite, după CFR, avem cel mai bun golaveraj, am făcut cinci puncte în Europa League plus trei puncte în preliminariile grupelor UEFA Champions League, după ce am scos deţinătoarea Cupei UEFA, lucru fenomenal pentru o a doua participare consecutivă în eurocupe. Asta după ce anul trecut Partizan ne-a spulberat, în mod evident cu alt antrenor la conducere, ştiţi dvs. care.

Am început un schimb de generaţii care produce o destabilizare a sistemului de joc, Sabău fiind cel care trebuie să menţină un echilibru între această reformă a grupului de jucători, rezultate şi obiective. Am adus lângă antrenor un team-manager cu experienţă în administrarea interdependenţei relaţiilor dintre club şi echipă, dintre jucători şi tehnicieni şi nu numai.

Ceea ce nu înţeleg unii suporteri este că fără susţinerea clubului, nici un alt antrenor nu ar avea mai multe reuşite în această perioadă.

Transferul de autoritate către antrenor trebuie să fie total şi necondiţionat. Trebuie stabilite etape şi ţinte diferite pentru fiecare dintre ele. Presiunea normală care se naşte trebuie diluată prin solidaritatea tuturor factorilor de răspundere din club. Lucrul cel mai apăsător pentru noi toţi, şi anume conducători, echipă, fani din stadion sau simpatizanţi, şi în general toţi iubitorii culorilor alb-violet, este lipsa experienţei în a gestiona momentul pe care-l parcurge şi-l va parcurge clubul, în sensul că niciodată nu am fost atât de puternici, atât de bine ancoraţi în fotbalul din vârful clasamentului şi nu am fost atât de bine structuraţi în interiorul acestui fenomen. Acesta e doar începutul, iar noi nu mai avem răbdare şi tact pentru că toate rezultatele pozitive de până acum supralicitează, provocând acest dezechilibru pe care-l resimţim din plin.

Doar timpul va crea acea simbioză pe care o vedem în fotbalul european. Se spune pe bună dreptate că o echipă mare câştigă şi când joacă prost. Vedem echipe minunate care joacă un fotbal frumos, aşa cum au fost şi cele dinaintea venirii noastre la Timişoara (exemplu, meciul Poli – Steaua 1-8), care se zbat pentru salvarea de la retrogradare sau mai rău, care dispar din Liga I.

Ceea ce mi-aş fi dorit să apară în scrisoarea dvs. este răspunsul la această antiteză. Ceea ce nu pot să-mi permit este să vă las pe voi, cei care gândiţi şi acţionaţi emoţional, să mă influenţaţi, şi pe cale de consecinţă să hotărâţi în locul meu. În modul cel mai onest şi serios cu putinţă vă transmit dvs. şi tuturor celor interesaţi de viaţa acestei echipe că Sabău este antrenorul care se pliază perfect pe traiectoria normal-ascendentă, pe care o parcurge în acest moment clubul nostru.

De altfel, în acest sens gândesc aproximativ 80% din cei ataşaţi acestor culori. Nu am nici un motiv să nu cred că am susţinere în logica după care conduc. Faptul că existaţi voi, cei care aveţi altă opinie, înseamnă un lucru foarte important pentru mine. Mă bazez pe polemica ivită firesc, al cărei rezultat nu poate fi decât un cumul de informaţii care să mă ajute să nu greşesc.

E timpul să fim uniţi, chiar dacă gândiţi diferit, să veniţi la stadion şi să transmiteţi din sufletele voatre puterea de care are nevoie echipa, chiar şi atunci când ochii nu sunt mulţumiţi de ceea ce văd. Ne obligaţi mai mult în felul asta, decât...", scrie în comunicatul postat de Marian Iancu pe site-ul oficial al Timişoarei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.