Stranieri

A fi sau a nu fi recidivist

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Miercuri va fi o zi foarte importantă pentru atacantul român. La ora 16:00, el va merge la Roma, însoţit de doi dintre cei mai buni avocaţi din Florenţa, pentru a fi audiat la Foro Italico de Oficiul Procuraturii Antidoping al Comitetului Naţional Olimpic Italian (CONI).


Şedinţa, care nu este publică, ar putea fi decisvă pentru sancţiunea pe care Mutu o va primi, după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină, la două controale făcute în interval de 10 zile. Avocaţii jucătorului Michelle Ducci, Nino D'Avirro şi Paolo Rodella au de cîştigat o bătălie grea cu procurorul şef Ettore Torri, în încercarea de a dovedi că Adrian nu e recidivist. Adică, testul antidoping din octombrie 2004 în urma căruia a fost prins cu cocaină a fost unul "privat" (n- a fost comandat de federaţia engleză, ci de Chelsea) şi, deci, nu contează ca precedent.

 

CONI va marşa însă pe teza că suspendarea de 7 luni primită atunci de Mutu a fost "asimilată" de FIFA şi de WADA (organismul mondial antidoping) şi, prin urmare, ar avea valoare în plan internaţional. Diferenţa este mare. În cazul recidivei, Mutu riscă o sancţiune între 1 şi 4 ani, iar în situaţia favorabilă poate scăpa doar cu 3 luni, dintre care una deja a efectuat-o (suspendarea a intrat în vigoare pe 29 ianuarie).

 

"Jucătorul e liniştit şi este sigur că-şi va demonstra inocenţa în administrarea pastilelor de slăbit. L-am simţit foarte determinat", a declarat Nino D'Avirro.

 

Dar Mutu nu va afla pedeapsa mîine. Pentru că, după ce avocaţii vor prezenta probele apărării, procurorul şef Ettore Torri va dispune trimiterea ori nu a dosarului spre judecare la Tribunalul Naţional Antidoping. Procedura durează în general cam o lună, astfel că abia la începutul lui aprilie se va anunţa decizia. Pe care Adrian o poate contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

 


Acolo are pe rol şi dosarul cu Chelsea, care i-a cerut şi a obţinut într-un prim proces plata unei amenzi de 17,2 milioane de euro, îngheţată însă după ce a făcut recurs la Curtea Supremă Elveţiană. Cazul urmează să se judece de la zero, următorul termen fiind luna viitoare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.