Stranieri

Procurorii vor să-l încadreze pe Mutu la suspendare între 1 şi 4 ani!

Adrian Mutu, Fiorentina, sibutramina

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

CONI vrea să cîştige meciul cu Mutu la scor. Gazzetta dello Sport anunţă că Procuratura Antidoping îşi susţine pledoaria pe teza recidivei şi a unei sancţiuni care să-i pună în pericol cariera atacantului român! "Îl vor acuza de a doua încălcare a codului antidoping, prima fiind cea din 2004 de la Chelsea. Mutu riscă de la 1 la 4 ani de suspendare", scrie cotidianul roz.

 


Forul din cadrul CONI, prezidat de Ettore Torri, va face verificări asupra cazului din 2004 şi deja a cerut documentaţia necesară la FIFA şi la WADA (organismul mondial antidoping) ca să stabilească dacă sancţiunea de 7 luni primită pentru consum de cocaină a fost trecută ca primă abatere sa nu în "cazierul" său. Dacă Procuratura nu primeşte nimic pînă pe 18 martie, consideră automat că Mutu e recidivist. Iar pentru avocaţi nu va fi deloc simplu să probeze că a fost un control privat, fără a fi luat în calcul de WADA, întrucît s-a făcut "în afara competiţiei".

 


O altă misiune importantă va fi să demonstreze, pe baza raportului ştiinţific întocmit de un specialist în farmaceutică faptul că Mutu a luat pastilele de slăbit cu "bună credinţă". Şi că nu e vinovat de "gravă neglijenţă", pentru că n-a anunţat medicii clubului despre medicamentul autoadministrat. Dacă procurorii acceptă non-recidiva, dar îl acuză de neglijenţă, sancţiunea va fi cea standard pentru doping: 2 ani de suspendare. Meciul lui Mutu e deschis oricărui rezultat!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.