Liga 1

Spectacol cu Sechelariu

Dumitru Sechelariu, Sechelariu

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul primar al Bacăului l-a dezbrăcat pe un director al firmei lui, care purta aparatură de înregistrare montată de DNA. A fost încă un episod din seria celor şocante produse de el


Dumitru Sechelariu jonglează printre anchetatori. Recent, l-a dezbrăcat pe un director al uneia dintre firmele lui şi a descoperit că acesta purta aparatură de înregistrare. Iuliean Şuţu, angajatul lui Sechelariu, făcuse un pact cu anchetatorii.

Fostul edil al Bacăului a bănuit că e înregistrat, din modul cum decurgea discuţia cu directorul, şi l-a pus pe un alt angajat să-i dea jos hainele acestuia. Procurorii au dorit totuşi să-l aresteze preventiv pe "Seche", acuzat că ar fi vrut să mituiască doi procurori, dar afaceristul a leşinat. Gazeta a descoperit alte episoade şocante, mai mult sau mai puţin cunoscute, din cariera finanţatorului lui FCM Bacău:

1. La mijlocul anilor '90, Sechelariu, finanţator al lui FCM Bacău, a tras cu pistolul la Moreni, după un meci cîştigat de echipa lui. Enervaţi de arbitraj, fanii gazdelor au blocat ieşirea de la vestiare. Patronul Bacăului a apărut de la cabine şi a tras un foc în aer, după care a alergat prin parcare pînă la autocar, cu mulţimea nervoasă pe urmele lui. L-a salvat intervenţia poliţiei.

2. Tot în deceniul trecut, Sechelariu a fost eroul unui episod care a rămas necunoscut pînă acum. După o partidă Steaua Mizil - Bacău, încheiată la egalitate, moldoveanul a intrat în vestiar peste arbitrul Savaniu, a ţipat la el, i-a smuls fluierul din mînă şi l-a aruncat în perete. Se vorbeşte că "şi acum mai există în perete gaura lăsată de fluierul lui Savaniu".

3. Sechelariu s-a mai enervat o dată din cauza arbitrilor, cîţiva ani mai tîrziu. Echipa lui fusese dezavantajată, aşa că a intrat în sala în care se desfăşura conferinţa de presă a antrenorilor şi a anunţat: "Gata, vă spun tot despre arbitri: cui i-am dat bani, cît, tot vă spun! Nu se mai poate aşa!". Halagian, pe atunci antrenorul Bacăului, s-a speriat, a apucat telecomanda şi a dat la maximum sonorul televizorului din încăpere, astfel încît ziariştii să nu audă autodenunţul patronului.

4. Clubul din Bacău a retrogradat din Liga I în 2001, după un baraj cu Farul. În ziua meciului cu constănţenii, Sechelariu interzisese televizarea, dar măsura nu l-a ajutat să cîştige. Moldovenii au continuat însă în Liga I, după ce patronul şi-a vîndut complexul pe care îl deţinea la Hemeiuşi şi a cumpărat locul în primul eşalon de la Baia Mare, cu 800.000 de euro. A făcut un preinfarct, pentru prima oară în viaţa lui, imediat după ce a semnat actele. "Fotbalul era să mă omoare", a spus atunci. La începutul acestui an, Sechelariu a fost operat iar la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.