Ideile Gazetei

Spaima vampirilor

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Prima acţiune din campania “Fotbalul s-a născut în curtea şcolii” s-a desfăşurat la Bistriţa, acolo unde echipa de fotbal a Liceului cu Program Sportiv a întîlnit într-un meci amical vedetele Gloriei.


Liceenii de la LPS Bistriţa au pierdut greu în faţa vedetelor lui Marius Şumudică, poreclite "vampirii albaştri"

Şumudică şi Coroian au trimis în teren un prim "şapte" cu trei reporteri ai Gazetei printre titulari, împotriva liceenilor de la LPS Bistriţa. O greşeală impardonabilă. Puştii de la liceul cu profil sportiv au dat drumul la "tiki-taka" şi au trimis la podea echipa vedetelor, încă din prima rundă. O deviere nefericită la un şut oarecare a agăţat o legătură de usturoi la poarta vampirului Botoşer. 1-0 şi tribuna jubila.

Albuţ, prinţul întunericului
Şumudică a operat trei schimbări, normale, şi meciul s-a mai echilibrat. Portarul Albuţ şi-a rătăcit actele de identitate şi a preluat tricoul cu numărul 9. Goalkeeperul a punctat de două ori şi Gloria n-a mai cedat iniţiativa, 1-2, 1-3. Un vole din întoarcere al lui Albuţ a curmat rumoarea tribunei ca un gest energic, de dirijor.

Senegalezul Keita a fost prim solist, driblînd tot ce i-a ieşit în cale. Omul cel mai iubit de fanii Gloriei i-a pus la respect pe elevii de la LPS. Piruetă a la Surya Bonaly şi o minge strecurată printre picioarele unui adversar. Sala spera, dar băieţii lui Şumudică împingeau jocul înainte: 3-6! Săceanu, Ciprian Petre şi Andrei Mureşan, nemiloşi. Un penalty trimis la vinclu a mai redus din diferenţă, dar Gloria nu mai are nostalgia Cooperativei. Şumudică a tăiat scurt tratatul de pace din finalul partidei. "Hai, aveţi nevoie de GPS să ajungeţi la poartă?". Şi s-a terminat 7-5 pentru vedete.

Şumudică, sărbătorit
La finalul partidei, organizatorii i-au făcut o surpriză lui Marius Şumudică, care a împlinit ieri 39 de ani. Antrenorul a primit un tricou personalizat şi aproximativ 100 de elevi i-au cîntat la mulţi ani omului de care se leagă speranţele de salvare de la retrogradare ale Bistriţei.


"Sînt importante aceste iniţiative. Lumea nu prea mai vine la stadioane, copiii din ziua de azi nu prea mai sînt interesaţi de sport. Le ducem noi fotbalul în licee"
Marius Şumudică, antrenor Gloria Bistriţa


Merge la Mondiale
Cel mai bun jucător de la Liceul cu Program Sportiv a fost ales de Marius Şumudică. Tehnicianul Gloriei Bistriţa l-a preferat pe atacantul Sebastian Cleja (15 ani), care va participa la o tabără internaţională de fotbal în Africa de Sud, unde va urmări pe viu un meci de la Campionatul Mondial. "Mi-ar plăcea să văd un meci al Portugaliei, pentru că jucătorul meu preferat e Cristiano Ronaldo", a spus Sebi, care o susţine pe Steaua în lupta pentru titlu din Liga I.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.