Nationala

Mircea Lucescu nu e îngrijorat de eşecul cu Israel » "Presiune nejustificată"

+3 Foto
Mircea Lucescu, Lucescu, Şahtior Doneţk

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul lui Şahtior spune că înfrîngerea de miercuri "e judecată de toţi nepoftiţii". Crede că, pînă la golul doi al oaspeţilor, "tricolorii" au arătat determinare şi calitate



- Domnule Lucescu, aţi văzut înfrîngerea cu Israelul?
- Da, dar chiar n-aş vrea să comentez mare lucru, fiindcă iar se va spune că am ieşit eu să-l apăr pe Răzvan, că vorbeşte din nou tăticu' şi alte răutăţi de genul ăsta. Adevărul e că totul se judecă prin prisma rezultatului, dar eu n-aş blama echipa României după acest eşec.

- Explicaţi un pic?
- Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor. La început, pînă aproape de 0-1, am dominat categoric, am recuperat multe baloane. Am văzut pressing şi determinare. Greşeli am făcut din precipitare sau nesiguranţă, nu din calitate tehnică. Există prea multă presiune nejustificată, care la un moment dat se transformă în lipsă de luciditate. România a jucat cu mulţi debutanţi, oameni fără o bogată experienţă, în timp ce Israelul a dovedit o stăpînire mai mare.

"Roman a greşit incredibil"

- Vorbim, totuşi, de o înfrîngere, domnule Lucescu!
- Corect! Dar vă dau şi exemplul meu cu Fulham, în Europa League. Am avut 17-0 la cornere, 18-3 şuturi la poartă, dar s-a terminat 1-1 şi am fost eliminaţi. Nu întotdeauna scorul e cel drept!

- Senzaţia a fost că am primit copilăreşte însă ambele goluri.
- O greşeală incredibilă a lui Roman la deschiderea scorului, cu o pasă la adversar într-o situaţie simplă. Apoi, Neşu, care pînă atunci jucase bine, s-a pierdut şi în loc să continue fără complicaţii, eventual cu o minge către portar, a provocat o fază nepermisă de penalty.

"De ce nu dă nimeni şi sfaturi pozitive?"

- Ştiţi că au repornit acum atacurile la adresa lui Răzvan? Giovanni Becali, Cornel Dinu au vorbit de greşeli majore de selecţie şi de schimbarea selecţionerului.
- Nu intru în nominalizări, tocmai pentru că nu caut acum polemică. Dar la noi prea judecă toţi nepoftiţii, care visează să obţină avantaje dintr-o situaţie de acest gen. Oameni care n-au avut succese, fie ca antrenori, fie ca şi conducători. Sfaturi pozitive nu se înghesuie să dea nimeni, dar cînd e vorba de lucruri negative apar mereu personaje care n-au demonstrat niciodată că sînt capabile de performanţă, de o gîndire constructivă.


"În afara degringoladei din final, reacţia de atac a echipei n-a fost rea. Ne-am oprit însă mereu la ultima pasă"

"Acum sînt nişte meciuri de cunoaştere a unor jucători. Presiunea vine şi din normala selecţie care există pînă la startul preliminariilor"

"Deac a intrat ca un fulger, apoi s-a stins. Ca el sînt şi alţi jucători care vor să se impună rapid în această perioadă şi aşa apare precipitarea"


"N-am văzut nimic pozitiv în meci, a fost o ruşine. Cred că e indiferenţă, e nesimţire ce au făcut jucătorii"
Gică Popescu, fost internaţional

"Nu se pune problema schimbării lui Lucescu. Răzvan este selecţionerul nostru şi va rămîne aşa indiferent ce spune unul sau altul"

Ionuţ Lupescu, director general al FRF

Vezi toate părerile despre România - Israel 0-2 (video)

Sondaj GSP.RO

Este Răzvan Lucescu unicul vinovat al eşecului cu Israel?
Da, a greşit selecţia  51.53% (11.856 voturi)
Nu, nu mai avem jucători de valoare  48.47% (11.151 voturi)
TOTAL: 23.007 voturi

Hagi: "E nevoie de schimbări"
Prezent ieri la inaugurarea Cupei "Hagi Danone", Gică Hagi a declarat: "E necesară o analiză profundă după înfrîngerea cu Israel. Ar trebui schimbate multe lucruri. România are nevoie de o echipă competitivă, care să abordeze cu încredere preliminariile". (George Ştucan)


MEDIA. Răzvan Lucescu explică la Recurs
Duminică seara, de la 22:15, pe GSP TV, selecţionerul României, Răzvan Lucescu, este invitatul
lui Ovidiu Ioaniţoaia la talk-show-ul de analiză fotbalistică, Recursul etapei. Alături ce aceştia, în
studio va fi prezent şi fostul mare internaţional Gheorghe Popescu. Adresează-le întrebări celor
doi invitaţi şi poţi cîştiga tricouri cu echipa naţională.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.