Gimnastica

Se desfiinţează şi nu se pune nimic în loc » Încă o palmă!

Cătălina Ponor, Ponor

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Sportul românesc rămîne fără al treilea cel mai valoros club de juniori din ţară: CSŞ 1 Constanţa


"Baza de selecţie se îngustează!" este semnalul de alarmă pe care mulţi antrenori îl trag de cîţiva ani. Cifrele vin să sprijine aceste afirmaţii, numărul copiilor care vin să facă sport fiind din ce în ce mai mic. Şi dacă nu era de ajuns, cel mai prolific club sportiv de juniori al oraşului Constanţa  se va desfiinţa o dată cu noua reorganizare din sistemul de învăţămînt.


Începînd cu anul şcolar 2010-2011, CSŞ 1 Constanţa îşi va pierde personalitatea juridică, urmînd să devină parte integrantă a Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", unde se vor duce secţiile de atletism, handbal, gimnastică artistică şi aerobică, celelalte (gimnastică ritmică, volei, baschet şi scrimă) mergînd la Palatul Copiilor.

"Este o analiză pripită a celor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Am înţeles că o să încerce să regîndească restructurarea. Eu mi-aş dori ca acest club să nu fie desfiinţat şi să fie trecut în subordinea Primăriei", a spus directorul DJS Constanţa, Elena Frîncu.


Clubul s-a înfiinţat în 1958 şi a dat sportului românesc nu mai puţin de trei campioane olimpice la gimnastică, Simona Amânar, Cătălina Ponor şi Dana Sofronie. Şi o serie de nume importante ale handbalului românesc: Elena Frîncu, Simona Iovănescu, Mircea Bedivan, Adrian Ghimeş şi Ionela Gîlcă.


134 de medalii internaţionale a obţinut CSŞ 1 Constanţa de la înfiinţare şi pînă acum

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.