Liga 1

Concluziile vizitei lui Argăseală la Asociaţia Europeană a cluburilor :D

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Reprezentanţii celor mai tari 91 de cluburi de pe continent s-au întîlnit la începutul acestei luni la Manchester pentru a discuta pe marginea unor modificări în regulament. Printre aceştia, preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală.

Concluziile, postate pe site-ul oficial al clubului, suferă însă la capitolul coerenţă:


"Dupa doua zile de intalniri si discutii, Asociatia Europeana a Cluburilor a anuntat ca s-a ajuns la o intelegere in privinta masurilor din strategia de Fair Play Financiar.

Dupa discutii care au durat mai multe luni, s-a gasit un concept care satisface in aceeasi masura institutiile fotbalului european si ECA, asociatie ce reprezinta 144 de cluburi din 53 de asociatii nationale de fotbal.


Este vorba despre o realizare majora!”, a spus Karl-Heinz Rummenigge, presedintele ECA. De fapt, fotbalul european, datorita masurilor adoptate la Manchester, va fi in viitorul apropiat unul mult mai responsabil si mai sustenabil financiar.


Astfel, s-a ajuns la o intelegere privind conceptul de egalitate intre cheltuielile si veniturile unui club, cu o infuzie minima de capital. De asemenea, datoriile nescadente trebuiesc rezolvate imediat, ca o masura de maxima eficienta.

Implementarea acestor faze se va face in decurs de 5 ani, cu o perioada de tranzitie intre 2012 – 2015, ceea ce va permite cluburilor sa se adapteze diferitelor situatii
", scrie pe site-ul oficial al Stelei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.