Campionate

Owen şi Rooney, victimele gazonului » Killer Wembley

Wayne Rooney, Rooney, Manchester United

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Managerul lui Manchester United, Alex Ferguson, susţine că suprafaţa de joc a celebrei arene "aduce cu o arătură"


Gazonul noului Wembley a ajuns un pericol pentru jucători. Potrivit managerului lui Manchester United, Alex Ferguson, în ultima săptămînă a făcut două victime. Cea dintîi, Michael Owen, care a suferit o ruptură musculară duminica trecută, în finala Cupei Ligii, cu Aston Villa (2-1).

"Am crezut că înaintea meciului a avut loc o cursă de cai. Nu-mi puteam imagina că pe o astfel de arătură vor intra nişte fotbalişti", s-a plîns Ferguson, necăjit pentru că l-a pierdut pe Owen în finalul sezonului. Atacantul englez va fi operat la muşchiul lezat şi va rata CM din Africa de Sud.

A doua victimă a Wembley-ului e tot de la United: Wayne Rooney. Problemele mai vechi la genunchi ale atacantului în vîrstă de 24 de ani s-au acutizat după amicalul Angliei cu Egipt (3-1), iar Sir Alex dă vina şi pe gazon, şi pe jucător: "A fost prea mult pentru Wayne pe o asemenea suprafaţă. Duminică a jucat 78 de minute, miercuri aproape 90. Trebuia să-şi dea seama că nu va rezista cu Egiptul şi să ceară înlocuirea devreme".


Reacţia federaţiei: alt gazon
Federaţia engleză (FA) a cedat criticilor aduse de Ferguson şi ieri a anunţat că gazonul Wembley-ului va fi înlocuit. Este a 10-a oară de la redeschiderea arenei, în urmă cu trei ani! "Ultima dată schimbasem suprafaţa de joc după semifinalele de anul trecut ale Cupei Angliei. Cea nouă s-a comportat bine, dar i-a venit de hac iarna grea", a recunoscut un purtător de cuvînt al FA.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.