Campionate

Schimbare de lider în Primera » Campioana a văzut "roşu"

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Barca a alergat mereu după egalare, iar Guardiola şi Ibrahimovici au fost eliminaţi


Antrenorul Almeriei, Juanma Lillo, e un mare admirator al lui Pep Guardiola. Dar asta nu l-a oprit să-i pună o piedică tehnicianului Barcelonei sîmbătă seară (2-2). Gazdele i-au surprins pe catalani printr-un pressing la sînge şi printr-o dăruire totală. Doar Leo Messi s-a descurcat prin "hăţişul" de pe stadionul Juegos Mediterraneos, la prima dintre cele două reuşite şi cu ajutorul "centralului" Clos Gomez.

Arbitrul a greşit însă şi în sens invers. După ce l-a eliminat pe Guardiola în minutul 27, urmare a unei altercaţii cu asistentul care i-a anulat lui Messi un gol pe motiv de ofsaid, Gomez l-a trimis la cabine şi pe Ibrahimovici (60). Suedezul îşi căuta locul în careu, Cisma a căzut fulgerător lîngă el, fără să fie atins, dar "centralul" a văzut fault şi a scos cartonaşul roşu!


5 e numărul eliminărilor suferite de Pep Guardiola, pînă acum, în cariera de antrenor



REAL - SEVILLA 3-2. Real revine şi preia şefia

Galacticii au întors fantastic de la 0-2 şi s-au instalat în frunte la golaveraj

Pe "Santiago Bernabeu", madrilenii n-au prea ştiut ce să facă la început cu cadoul tocmai primit de la Almeria. Parcă şi ei surprinşi de sincopa Barcelonei, mai bine de o repriză au acţionat confuz şi-au adus-o pe Sevilla la un nesperat 2-0: Xabi Alonso a marcat în proprie poartă, iar portarul Casillas a dormit la "directa" lui Dragutinovici.

Asediu madrilen
Surpriza n-a ţinut mult. Antrenorul Manuel Pellegrini i-a trimis în teren pe Guti şi pe Van der Vaart, iar jocul galacticilor a căpătat consistenţă şi culoare. Ce-a urmat a fost un asediu la poarta lui Palop: 33-2 raportul şuturilor la poartă în final, trei bare şi trei goluri. Ronaldo a redus diferenţa cu a 13-a sa reuşită în acest campionat, Ramos a făcut 2-2, iar Van der Vaart a parafat victoria în prelungiri, urcînd-o pe Real în frunte cu acelaşi număr de puncte ca şi Barca, 62, dar cu Ă 2 la golaveraj.

După 14 săptămîni
Real a recuperat fotoliul de lider în Primera după 14 săptămîni. Pe 29 noiembrie, în etapa a 12-a, galacticii erau detronaţi de Barcelona după un 0-1 pe Camp Nou, înfrîngere parafată de suedezul Ibrahimovici. Pînă la finalul acestei ediţii din Primera mai sînt 13 runde.

"Un adversar electrizant"
Manolo Gimenez, antrenorul Sevillei, susţine că sîmbătă a avut de-a face "cu cel mai puternic adversar din în acest sezon. E cel mai bun Real pe care l-am văzut în ultimii ani". Gimenez apreciază că galacticii "contează pe o serie de fotbalişti care imprimă jocului forţă şi verticalitate. Sînt electrizanţi".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.