Nationala

Cornel Dinu despre Gheorghe Constantin: "Ce om decent!"

Gheorghe Constantin

Articol de Radu Oprişan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cornel Dinu îşi aminteşte cum, după 0-3 cu Bulgaria, în anul 1991, Gheorghe Constantin a luat vina asupra sa, deşi nu era cazul: "Nu pot să fac mai mult"

Cornel Dinu este încă bulversat de moartea lui Gheorghe Constantin. "Profesorul" a încetat din viaţă marţi, la 77 de ani, de insuficienţă cardiacă. Mister a rememorat un episod din anul 1991, cînd Constantin era selecţionerul României.

"Era un tip cu un caracter deosebit, iar acel episod mi-a confirmat-o. Jucaserăm cu Bulgaria, care ne-a bătut la Bucureşti cu 0-3. La «naţională» era haos, jucătorii abia se transferaseră pe afară, aveau în cap numai maşini şi bani, nu jucau nimic. Profesorul nu avea nici o vină. Numai că el a luat totul asupra sa şi a demisionat: «Cornele, poate că eu sînt problema. Simt că nu pot să fac mai mult», mi-a spus".

Dinu l-a vrut pe Lucescu!
"Procurorul" dezvăluie în premieră încă un episod inedit, în urma căruia Gheorghe Constantin a ajuns antrenor al echipei naţionale: Mircea Lucescu a refuzat postul.

"La acea vreme eram ministrul sportului. Plecase Ienei, jucătorii se transferau pe bandă rulantă şi am vrut să îl pun pe Lucescu. Mircea a aflat şi m-a rugat, mai întîi printr-un prieten apoi direct, să nu îl numesc. Avea deja totul aranjat cu Anconetani, pentru a prelua Pisa. Apoi l-am pus pe Gicu Constantin", îşi aminteşte Cornel Dinu.

Fostul fotbalist şi antrenor va fi condus pe ultimul drum astăzi, la ora 12:00, la Cimitirul "Reînvierea", unde este înmormîntat şi Florea Dumitrache.

Echipa României trimisă în teren de selecţionerul Gheorghe Constantin la acel meci a fost: Stelea - Dan Petrescu, Andone, Gică Popescu, Klein - Sabău, Lupescu, Hagi, Rotariu - Lăcătuş, Răducioiu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.