Nationala

România B a obţinut doar un egal cu italienii din Serie C » Viitorul sună a gol

Articol de Ionuţ Petrişor, George Ştucan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Răzvan a remarcat doar trei jucători de la România B, care n-a putut trece ieri de o modestă selecţionată a Italiei, cu jucători de 21 de ani, aduşi din ligile a III-a şi a IV-a

Ieri, pe Giuleşti, pe un soare cu dinţi de ger, România Under 23 a remizat alb cu Italia U 23. De fapt, oaspeţii au prezentat o echipă cu jucători de maximum 21 de ani, selecţionaţi din C1 şi C2. Meciul a contat pentru grupa A a International Challenge Trophy.

"Tricolorii" şi-au creat puţine ocazii de gol în faţa italienilor, care au aliniat o formulă de start cu 6 jucători din liga a III-a (C1) şi 5 din liga a IV-a (C2)! Alexandru Ioniţă (18) şi Andrei Ionescu (56), care a nimerit bara din stînga portarului Gadignani, au irosit singurele mari ocazii ale "tricolorilor". 

"Aşa poate creşte aria de selecţie"
Deşi calitatea jocului a fost una scăzută, italienii şutînd prima dată pe spaţiul porţii Tătăruşanu abia în minutul 86, Răzvan Lucescu a găsit totuşi cîteva concluzii pozitive: "Poate mulţi nu apreciează această selecţionată acum, dar pe viitor e important să avem trei echipe naţionale, iar jucătorii să capete exeperienţă. Cu astfel de meciuri, aria de selecţie se poate lărgi. Sînt bune astfel de partide. Am întîlnit o echipă cu o altă cultură fotbalistică, iar băieţii se obişnuiesc cu tricoul «naţionalei», cu imnul. I-am văzut pe unii emoţionaţi înainte de meci, însă sînt sigur că după astfel de întîlniri ei vor creşte!".

Doar Andrei Ionescu, Alexe şi Sîrghi"
Selecţionerul i-a remarcat doar trei jucători. "Mi-au plăcut Andrei Ionescu, Alexe şi Sîrghi, însă e greu să spun cînd vor ajunge ei la echipa mare! M-aş fi aşteptat la mai multe de la Alexandru Ioniţă , a punctat Lucescu junior. Şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, la remarcat pe dinamovistul Alexe: "Mi-a plăcut cum s-a mişcat Alexe, dar şi alţi doi, trei jucători. Totuşi, deocamdată sînt puţini fotbalişti care ar putea evolua în viitoarea campanie de calificare!".

"Declaraţii de circ!"
Răzvan Lucescu s-a arătat deranjat de declaraţiile lui Mircea Sandu, care a spusese că "«naţionala» are mai multe şanse să se califice la Euro 2016, nu acum!". Selecţionerul a replicat: "E un moment greu pentru fotbalul românesc. Eu am venit aici pentru actuala campanie de calificare, rămîn optimist că putem ajunge la turneul final. Declaraţiile din jur sînt un circ! Drumul e presărat cu momente grele, dar dacă nu eşti suficient de puternic să le depăşeşti, mai bine stai acasă!".

ECHIPA ROMÂNIEI U23
Tătăruşanu - Homei (Străuţ, 46), Dr. Grigore, Sîrghi, Sepsi-cpt. (Răduţ, 86) - Chiacu (Antal, 46), Onicaş (Olariu, 76), A. Ionescu, Pîrvulescu - Al. Ioniţă, Alexe (Liţu, 65). Selecţioner Răzvan Lucescu

"Jucăm astfel de meciuri pentru a vedea care este starea fotbalului românesc la acest nivel. Bună nu pot spune că este, dar nici nu o ducem atît de rău"
Ionuţ Lupescu, director general FRF

"Normal că mă gîndesc la echipa naţională, dar nu meciul acesta va conta pentru o viitoare selecţie a mea, ci evoluţiile cît mai bune din campionat"
Marius Alexe, atacant Dinamo

100 de spectatori
Partida de ieri nu a atras publicul din Capitală, doar aproximativ o sută de oameni urmărind jocul din tribunele arenei din Giuleşti. Printre aceştia, şi un grup de fani rapidişti a căror principală preocupare a fost să scandeze împotriva rivalei din Ghencea. "Mă aşteptam să fie atît de puţini spectatori, fiind doar un amical. Asta e situaţia în Capitală!", a spus Răzvan Lucescu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.