Tenis

Sorana Cîrstea a obţinut abia a doua victorie în 2010 la Indian Wells » Descătuşare

Sorana Cirstea, Cirstea, WTA

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Sorana Cîrstea a trecut în turul secund la Indian Wells, cîştigînd abia al doilea meci oficial al actualului sezon

Poate că acesta e momentul dezgheţului pentru Sorana, care nu a avut cel mai fericit început de an. Miercuri noapte, jucătoarea română cu cel mai bun clasament în acest moment, locul 40 WTA, a cîştigat în primul tur al puternicului turneu de la Indian Wells. 6-7 (1), 6-3, 6-4 în faţa estoniencei Kaia Kanepi (92 WTA), după ce aceasta avusese 2-0 în setul secund. Cîrstea a reuşit însă atunci imediat rebreak-ul şi, o dată cu el, a recăpătat o doză bună de încredere, care, probabil, i-a lipsit în celelalte concursuri disputate de la debutul sezonului. Următoarea adversară pentru Sorana este chinezoaica Jie Zheng, favorită numărul 18.

Aceasta este doar a doua izbîndă oficială pentru româncă în 2010, după cea izbutită în runda inaugurală de la Australian Open în faţa Oliviei Rogowska. În celelalte cinci concursuri, ea a pierdut în turul întîi, deşi sezonul pornise cu o victorie valoroasă, obţinută contra Samanthei Stosur, dar în Cupa Hopman, competiţie demonstrativă.

Sorana a început însă anul revenind după o accidentare la fascia plantară a piciorului drept, care a şi dat semne de recidivă în luna februarie. Nici în 2009 ea nu a început grozav, pierzînd primele 6 meciuri, dar a supercompensat cu sfertul de finală de la Roland Garros, performanţa de vîrf a carierei de pînă acum.

Gallovits şi Olaru out
Raluca Olaru şi Edina Gallovits au părăsit turneul de la Indian Wells încă din primul tur. Raluca a fost învinsă de Polona Hercog (Slo) cu scorul de 7-5, 6-4, iar Edina a cedat în faţa thailandezei Tamarine Tanasugarn cu 2-6, 3-6. Recompensa pentru atingerea primului tur este de 5 puncte WTA şi 7.050 de dolari. La dublu, Monica Niculescu şi Michaela Krajicek (Ola) au fost învinse de perechea americano-chineză Bethanie Mattek-Sands /Zi Yan cu scorul de 7-6 (2), 6-2.

PREMIILE LAUREUS
Bolt l-a învins pe Federer
Atletul jamaican Usain Bolt, triplu medaliat cu aur la CM şi dublu recordman mondial, a cîştigat premiul de cel mai bun sportiv al anului 2009, în dauna lui Roger Federer, a lui Alberto Contador, a lui Lionel Messi şi a lui Valentino Rossi. La categoria cea mai bună sportivă, Serena Williams le-a învins pe Shelly Ann Fraser, Federica Pellegrini, Sanya Richards, Lyndsey Vonn şi Britta Steffen. La ceremonia desfăşurată miercuri seară la Abu Dhabi a participat şi Nadia Comăneci, membră fondatoare a Academiei Laureus. Fosta gimnastă a înmînat un premiu alături de fosta jucătoare de tenis spaniolă Arantxa Sanchez-Vicario.

Cel mai bun sportiv al anului: Usain Bolt
Cea mai bună sportivă a anului: Serena Williams
Revenirea anului: Kim Clijsters
Performanţa anului: Jenson Button
Cea mai bună echipă a anului: Brawn GP
Cel mai bun sportiv cu disabilităţi: Natalie du Toit

SCHI ALPIN
Adio cu stil
Ieri, schiorul din Lichtenstein Marco Buechel (foto) şi-a făcut într-un mod original retragerea oficială din activitate: a parcurs lejer traseul de Super-G de pe pista Kandahar din Garmisch, purtînd costum, pantaloni scurţi şi cravată. În vîrstă de 38 de ani, dintre care aproape două decenii au fost de carieră, sportivul a dorit să marcheze ultima sa participare într-o cursă de Cupă Mondială, tocmai acolo unde repurtase prima victorie, în 2003. "Am schiat toată viaţa şi acum, dintr-o dată, totul s-a terminat. Este însă decizia corectă", a spus Buechel, vicecampion mondial la Super-G în 1999.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.