Liga 1

Minune! Craiova a spulberat Braşovul în 36 de minute!

Articol de Marian Lazăr  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După trei etape în care nu reuşise decît un punct, trupa lui Wotte a demolat Braşovul în 36 de minute

Wotte a făcut cum l-a sfătuit Balaci şi a jucat cu trei vîrfuri contra Braşovului. Aşa a reuşit Craiova repriza sezonului prin care s-a împrietenit cu suporterii din Severin. În faţa unor braşoveni ce păreau scoşi în zori la înviorare, Ştiinţa şi-a "pălmuit" adversarul din 10 în 10 minute. Întîi cu fundaşii: Găman l-a executat pe Coman cu stîngul din careu (16), iar Radu Barbu s-a minunat şi el ce trasor i-a plecat din picior de la peste 20 de metri (26).
Vezi aici rezumatul meciului Craiova - FC Braşov 3-0! (video)

Prepeliţă şi fraţii Costea au compus golul care a dus tabela la un 3-0 electric înainte de pauză: pasă de cinci stele a mijlocaşului pentru Florin Costea, Coman a boxat şutul "decarului" oltean pînă la fratele mai mic al acestuia, care a reluat cu sete în plasă.

Show şi fără gol
Minunea s-a perpetuat la Severin şi în actul doi. Prepeliţă a descoperit că poate bate lovituri libere în stilul lui Cristiano Ronaldo. De la 30 de metri aproape că l-a băgat în poartă pe Coman, portarul reuşind să devieze cu greu "torpila" în transversală. Arbitrii nu l-au mai enervat pe Mititelu şi au ajutat Craiova anulînd eronat golul lui Hadnagy. După trei runde de chin în acest retur, Universitatea s-a înseninat precum pacientul care află că s-a găsit leacul care să-i învingă boala.

6 etape trecuseră de cînd U Craiova n-a mai cunoscut gustul victoriei, ultimul succes în campionat fiind cel din runda a 14-a, 3-2 cu Ceahlăul

"De cîte ori duşmanii noştri ne-au cîntat pohodul, echipa a prins viaţă şi a învins în ciuda lor. De mult nu am mai fost aşa de fericit!"
ADRIAN MITITELU, patron U Craiova

"Nici nu ştiam cum să mă mai bucur avînd în vedere cît timp a trecut de la ultimul nostru succes. Era bună şi o victorie cu 1-0"
MIHAI COSTEA, atacant U Craiova

"Am fost penibili, nu am jucat nimic! Îmi e ruşine! Tricourile anumitor jucători sînt în pericol, nu scaunul lui Moldovan!"
DINU GHEORGHE, preşedinte FC Braşov

"Nu trebuie să ne entuziasmăm, chiar dacă e prima victorie după mult timp. Încă nu ne-am salvat de la retrogradare. Dacă dăm gol primii, e greu să ne mai bată cineva"
ANDREI PREPELIŢĂ, căpitan U Craiova

"Sînt foarte bucuros de modul în care am obţinut această victorie! A fost cea mai bună primă repriză a echipei de cînd sînt eu antrenor. Trebuie să continuăm pe aceeaşi linie"
MARK WOTTE, antrenor U Craiova

"Am luat trei goluri de cascadorii rîsului. De data asta nu am mai găsit formula cîştigătoare"
VIOREL MOLDOVAN, antrenor FC Braşov

>> Jucătorii olteni i-au dedicat victoria lui Adrian Mititelu, cel care luni va împlini 42 de ani.
>> În absenţa lui Bărboianu, suspendat, Wotte l-a folosit ca mijlocaş la închidere pe stoperul Radu Barbu.
>> Bulgarul Iliev a ieşit accidentat, fiind înlocuit la pauză. Fundaşul central a acuzat dureri la muşchii intercostali după o ciocnire cu un adversar, însă oficialii olteni spun că nu e o accidentare serioasă.

Braşovul a avut gol valabil
Cea mai aprinsă fază a meciului s-a petrecut în minutul 57, cînd scorul era deja 3-0. După o lovitură liberă executată de Cătălin Munteanu, Nuno Diogo a recentrat în careu, iar Zaharia a prelungit cu capul pînă la Hadnagy (foto captură), care a reluat în plasă. Reuşita braşoveanului a fost însă anulată de tuşierul Mircea Orbuleţ pe motiv de ofsaid. Reluările fazei îl incriminează  pe asistentul bucureştean. Atît Nuno Diogo, cît şi Hadnagy nu s-au aflat în afara jocului în nici un moment al fazei, fiind scoşi din ofsaid de Mihai Dina.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.